Haikkaahaikkaa

Viikon vinkki: oikeat haikkauskulmat

Haikkaahaikkaa
Oikeaoppinen haikkausasento.

Näin uuden purjehduskauden alussa on syytä huomauttaa eräästä kiusallisesta ilmiöstä. Kisaavissa veneissä valitettavan tuttu näky ovat laidalla tyylittömästi velttoilevat haikkaajat. Karmeimmissa tapauksissa löysäkkeet istuvat oluttölkki toisessa ja puhelin toisessa kädessä ja vieläpä iloisesti keskustelevat epämääräisyyksiä vierushaikkaajan kanssa.

Eihän se tuollainen peli vetele ja heilu. Haikkaus on jokaisen purjehtijan välttämätön perustaito ja  SPV:n katsastusvaatimuksissakin määritelty kelpoisuuskriteeri. Velttoilu laidalla on epäurheilijamaista ja peruste protestille sääntökohdan kaksi perusteella:

2 FAIR SAILING

A boat and her owner shall compete in compliance with recognized principles of sportsmanship and fair play.

Laidalla istutaan jämäkästi! Torso on suorassa ja ulokkeet ovat terhakassa kulmassa vääntömomentin maksimoimiseksi. Suu pidetään kiinni ja katse tarkkailee herkeämättä vihollisveneitä ja puuskatuulia.

Mantookiapinan työ on suorittamista siinä missä mikä tahansa muukin toimi kisaavassa veneessä. Rotia sinne laidalle!

2 kommenttia artikkeliin ”Viikon vinkki: oikeat haikkauskulmat

 1. Kyl mä näkisin, että nuo kengät on momentin kannalta ihan liian kevyet. Vähintäänkin teräskärkiset metsurinsaappaat olisi syytä olla jalassa…

  1. Metsurinsaappaat rikkovat räikeästi sääntökohtaa 43.1 (a).

   43.1 (a) Competitors shall not wear or carry clothing or equipment for the purpose of increasing their weight.

   Lisäksi muistutan sääntökohdan 43.1 (b) määrittelemän enimmäispainon vaatetukselle (8 kiloa). Koskapa me lowilaiset olemme pikkutarkkuuteen taipuvaisia wannabe-kisapurjehtijoita, teemme tulevana kisakautena varmuuden vuoksi aina protestin, jos näemme kisaavassa veneessä pukeutuneita ihmisiä. Tangat ovat varmuudella ainoat sallitut purjehdusasusteet.

   Nähdään radalla!
   :mrgreen:

Kommentointi on suljettu.