Spirit of Lidingö

(c) Rick Pandon
(c) Rick Pandon

Mielipuolisen hitaasti hakkaava matriisikirjoitin räkäisi paperin lattialle. Noukin paperin ja tuijotin. Epäusko, kauhu ja kaikenlainen niihin liittyvä sekamelska velloivat jossain takaraivon tietämillä heti siinä käpyrauhasen vieressä. Näin fyysisen hahmon ottaneen Ahdistuksen sekoittavan niitä värejä, joilla maailma on maalattu. Naurettavan räikeä käärme repi henkiparkaani ulos hampaiden välistä ja kuolaavat koirat raatelivat liian vähän käytettyä maksaani riekaleiksi. Silmieni eteen laskeutui kalansuomuista tehty verho tuijottaessani putkinäön laitamilla vilkkuvaa numerosarjaa. Kirottu numero, jota pienet keltaiseksi maalatut ihmishahmoiset olennot vääntelivät irvokkaisiin asentoihin ikäänkuin korostaakseen tilanteen virkamiesmäisen epätodellista luonnetta. Äkkiä tajusin, miltä tuntuu tiikerihain haukatessa valtaosan vasemmasta jalasta jättäen jälkeensä pelkän käyntikortin. Luonnonvastaista olotilaa korosti mielikuvien vyöry, jota tympeästi hymyilevät sinihampaiset rotat ryystivät. Outoa todellakin. Yleensä sinihampaisille mielirotille maistuvat tukahdutetut muistot. Tirskuin ja itkin survoessani paperia pala kerrallaan poskiini talteen.

Ai se LYS-luku? No se on sama kuin mennäsuvenakin, eli 1,26. En oikein ymmärrä, miksi niin innostuin asiasta, sillä luku on ihan asiallinen.

Koska alkaa purjehduskausi?