Viikon tassufilkka

Sinkkukäpälä-purjehdus on upea laji! Ja luotto autopiloottiin pitää olla kova.

Lista suomalaisista  sinkku- ja tuplakäpälä -kisoista, joissa touhua pääsee kokeilemaan:

 • ?

Ilman sen kummempia irvistelyjä mainittakoon, että toukokuun lopussa Ruotsin itärannikolla kisattavaan Seapilot2star raceen on tällä hetkellä ilmoittautunut 117 venettä. Siis kaksinpurjehduskisaan on osallistumassa enemmän veneitä kuin Suomessa oikeastaan yhteenkään normikisaan HTR poislukien?

Suomen kisakausi on lyhyt, mutta eiköhän jokunen pidempi yksin- tai kaksinpurjehduskisa kalenteriin mahtuisi. Muutama vuosi sitten asiaa yritettiin pääkaupunkiseudulla Helsinki TwoStarin muodossa ja muistaakseni tästäkin blogista löytyy referaatti lowilaisten taaperruksesta kaksinpurjehdusskenessä. Eipä se kisamuoto oikein sytyttänyt purjehtivaa rahvasta ja parin vuoden yrittämisen jälkeen tapahtuma hävisi kansallisesta kisakalenterista.

Olisiko taas aika viritellä jotain vastaavaa?

2 kommenttia artikkeliin ”Viikon tassufilkka

 1. Lyhytkäpälöintiä on varmaan helpointa (ja halvinta) kokeilla KoPun tiistiksissä tai Hoskin torstaikisoissa. Olen tiedustellut HTPS:ltä josko sama onnistuisi paikallisissa viikkokisoissa.

  jussi

  1. Jep, kyllä muutamissa Tiistiksissä täytyy käydä kokeilemassa kaksinpurjehdusta ja mikä jottei yksinpurjehdustakin. Välillä toki tulee pakostakin noita tassujuttuja gastipulan iskiessä.

   Olin myös aktiivinen tässä käpäläpurjehdusasiassa ja kyselin HTPS:ltä olisiko mahdollista avata shorthanded-luokka Emäsalon lenkkiin. Tai vaihtoehtoisesti lisätä NORiin maininta siitä, että kaksinpurjehtijat saisivat käyttää pilottia. Vastausta ei ole vielä kuulunut, joten ilmeisesti ehdotus oli tyrmäävän radikaali.

   Kotkassa yritettiin järjestää viime syksynä pitkä kaksinpurjehduskisa (Two Star Baltic Race), mutta homma peruuntui vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Lupailivat yrittää kisan järjestämistä uudestaan tänä kesänä. Toistaiseksi on ollut hiljaista.

   Jos oikeasti haluaa kokeilla rajojaan kaksinpurjehduksessa, niin Gotland Runtissa on shorthanded-luokka. Suomalaisista ainakin Vindungen oli viime vuonna mukana.

Kommentointi on suljettu.