Virallinen kisakalenteri 2016

offshoremainos
(c) Avarit

Kas, avareiden sivuille on ilmestynyt virallinen ProSailor Offshore -rankingsarjan kisakalenteri. Ihan tuttuja, mutta mielenkiintoisia kisoja on jälleen tiedossa. Alkukesän ehdottomia herkkupaloja ovat Weban tonkkakisa, Suursaari ja tietysti kauden kruunaava BOW. Kauden jälkipuoliskolla ainakin GoFR on mielenkiintoinen konsepti.

Nimi Pvm.
ProSailor Race 15.5.2016
WB Round the Buoys 5.6.2016
Espoo-Suursaari Race 10.6.2016
BOW 2016 17.6.2016
Pentala Race 13.8.2016
Helsinki-Tallinna Race 19.8.2016
Henri Lloyd Race 3.8.2016
Gulf of Finland Race 10.9.2016

 

Henkilökohtaisesti olen tietysti sitä mieltä, että koko rankingsarja voisi koostua pelkistä ratakisoista höystettynä Suursaarella, mutta meneehän se noinkin. Saaristokisoilla on oma vankka kannattajakuntansa ja onhan niinkin, että entry level -tiimin (kuten Low) on helpompi lähteä kokeilemaan vauhtiaan saarten suojiin kuin tonkkien sekaan. Tosin ei se ratakisakaan poikkea paljon mitenkään normi-Tiistiksen startista ja ekasta kääntönakista. Asiat voi tehdä rauhallisesti omaan tahtiin, jos siltä tuntuu. Ratakisoissa nyt kuitenkin on mukavasti ja jatkuvasti mielenkiintoista puuhastelua koko veneelliselle, ja ne tylsistyttävät haikkauspätkät jäävät vähemmälle.

Hyvä tästä tulee. Nähdään starttiviivalla!