Raketitta rannalle?

redrocket

ISAF Offshore Special Regulations on päivitetty vuosille 2016-2017 ja pikaisella selailulla aika samaltahan nuo säännöt näyttävät kuin aikaisemminkin. Ainoa merkittävänoloinen muutos on se, että punaisia hätäraketteja ei enää vaadita missään luokassa. Pelkät soihdut ja savut riittävät.

Laiturihuhujen mukaan järki tuon päätöksen taustalla on se, että raketeilla saa enemmän tuhoa kuin hyötyä aikaiseksi. Tämän tosiseikan lienee jokainen havainnut, jos on joskus ollut raketteja selvinpäin valvotuissa olosuhteissa ampumassa. Raketit ovat vaan niin vaikean oloisia käyttää ja jos raameiksi lisää vielä pimeyden, kaatosateen ja keikkuvan veneen, niin todennäköisyys sille, että raketti lentää taivaalle eikä keulagastin silmään on aika pieni. Lisäksi suurin osa meripelastusavunpyynnöistä tulee nykyisin ihan langattomasti (luurit, veharit, epirbit ja muut).

Kukaan ei tietysti estä noita punaisia raketteja veneessä pitämästä ja ainakin toistaiseksi kotoiset katsastussäännötkin niitä vaativat.

pyro