Sydney Hobart Race 2015

Suomen kansainvälisesti tunnetuimpana avomeritiiminä Team Low on aina kutsuttuna kuokkavieraana paikalla, kun jotain kiinnostavaa tapahtuu. Tällä kertaa kiertävä reportterimme Martti lähetettiin Australian Sydneyyn seuraamaan paikallisen avomerikisan starttia. Seuraavassa kuvitettu pikaraportti tapahtumien keskipisteestä:

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tunnelmat paikan päällä ovat huikeat ja jännitys oli käsin kosketeltavissa. Kymmenittäin helikoptereita ja satoja, ellei jopa tuhansia, katsojaveneitä oli kuvaamassa ja seuraamassa lähtöä. Joukon jatkona olivat vielä poliisiveneet pitämässä ei-kilpailijat pois ”lähtörännistä”. Siinä ne 100 jalkaiset maxit tikkasivat sen alkurännin vastatuuleen ihan samalla tavalla kuin pienemmätkin veneet. Styyraa huudettiin täälläkin. Pari läheltä-piti -väistöä näin, mutta ei varmaan yhtä jännää kuin viimekesän Suursaaren lähtö (Toim. huom: kolme venettä lähdössä).

Uutisista luin, että pari keskeytystä aiheutui heti alkumatkan kolareissa.

Ensimmäisenä yönä oli aika puhuri. Täällä maissakin tuuli tuntui ja uutisten mukaan oli jopa 40:n solmun puuskia. Esimerkiksi viimevuoden voittajan Wild Oatsin isopurje meni rikki. Otin muutamia kuvia tv-ruudulta uutisista, joita pyörii täällä nyt koko ajan. Tuntuu purjehdus olevan täällä jotenkin enemmän pinnalla kun Suomessa…

Kävin kisakylässä aiemmin, mistä kuvia mukana. Harmittavasti oli se satama, missä ei ne isoimmat veneet eivät olleet. Clipper-veneet oli ja isoilta tuntui nekin – varalaitaa riitti. Huikeaa menoa.

Kesää odotellessa.