In memoriam

squirrelKuulin surullisia uutisia. ORCn pikkuoravaluokka on kuollut ja kuopattu.

Koko kauden henkitoreissaan ollut luokka romahti viimeisessä osakisassa ja osallistujia ilmoittautui Gulf of Finland Raceen kokonaista yksi venekuntaa.

Miksiköhän tämä nyt näin meni?

3 kommenttia artikkeliin ”In memoriam

 1. Hyvä kysymys. Xelinan kohdalla paketin hinta oli kyllä merkittävä tekijä, varsinkin kun illanviettoon olisi päässyt vain pari henkilöä. Hieman ehkä omaa syytä, kun luin kutsun vasta edellisellä viikolla, kun gastit olivat jo järjestäneet kuka mitäkin iltaohjelmaa itselleen. Itse kisaformaatti on sinänsä ihan OK.

  Mutta osanottajakato on kyllä näkynyt koko kaudella. Yksi syy ainakin meillä (jotka emme ole ajaneet yökisoja ORCissa) on yli kahden kuukauden kisatauko keskellä kesää. Jokin päiväkisa kesä- ja elokuussa sopisi varmasti meille.

  Saksassa ovat muuten puhaltamassa henkeen ORCi4-luokkaa pikkusporteille ja vanhemmille veneille noin gph 670 alkaen. Mittakirjan saa ilmaiseksi, kun ilmoittautuu kansalliseen inshore-mestaruuskisaan.

  Toivottavasti GoF-osallistujilla on hauskaa! Sää ainakin suosii.

 2. Eli mikä olisi Xelinan resepti tiivistettynä suosion lisäämiseksi? Lisää ratakisoja? Lisää saaristokisoja? Lisää tiiviitä kisaviikonloppuja, joissa olisi vähän molempia?

 3. Jaa-a… yksi mikä tuli jo mainituksi meidän kohdalla liittyy rankingkisojen vähyyteen. Vain 7 kisaa, ja kun emme ole ajaneet yökisoja ORC:ssa, meille tuli tänä vuonna yli 3 kk mittainen eli koko kesän mittainen jakso ilman kisoja. Eli meille voisi sopia useampikin päiväkisa kesä-, heinä- ja elokuussa.

  Ylläoleva johtuu paljolti siitä, että miehistöä on helpompaa saada yhdeksi päiväksi kuin koko viikonlopuksi. Jokin pe-la yökisa saattaisi kylläkin mahtua mukaan, siis sellainen että sunnuntai jää kuitenkin vapaaksi.

  Toinen ajatus on, että mitä jos luokkien kärkinimiä saataisiin laajemmin kertomaan siitä, miten he pääsevät niin hyviin suorituksiin? Tällainen ”laajennettu vauhtikliniikka” voisi auttaa muita pääsemään hieman lähemmäksi, ja radalla tulisi enemmän jännitystä. Nythän ranking oli jo ratkaistu ennen viimeistä kisaa kolmosessa. Nostan hattua Audi X-35-tiimille, joka on avoimesti kertonut omista valmisteluistaan, kutsunut treeneihin jne., mutta ei olisi pahitteeksi jos olisi lisää tällaista sen perinteisen yhden koulutuspäivän lisäksi.

  Tällaista….

Kommentointi on suljettu.