Hengästyttävän hieno ilta viikkokisoissa

IMG_0098

Hengästyttävällä vauhdilla tarinoitu pikaraportti Kopun Tiistiksistä: veneeseen loikkivat Mara ja Jace, nuo vilkkaasti temmeltävät laatupurjehtijat. Mustaan salkoon kiskoimme sen reikäisen vakiosetin, millä aina viikkokisoissa lätkyttelemme. Keulassa maailman menoa ihmetteli kovan tuulen geekolmonen ja takapurjeen viransijaisuutta hoiteli reikäinen, monia vesiä nähnyt kuitukasa. Pallokaspurjeen valintakaan ei dilemmaa aiheuttanut, sillä osaspinnun falli oli Suursaaren jäljiltä veneen ruokailuhuoneen lattialla. Siispä toppiin kiskoimme vanhan ystävämme galilealaisen.

Selvennykseksi monia hämmentäneeseen nimiasiaan; on tavattoman fiksu idea inhimillistää purjeet ja antaa niille oikeat nimet. Onhan paljon helpompi puhua Galilealaisesta, Pikkumustasta tai Mauri-Petteristä kuin jostain kryptisestä light g3:sta!

Starttipaikalla Vattuniemen kuuman kosteassa kainalossa velloi valtoimenaan toistakymmentä Suursaaren palkintojenjaon laistanutta veneseuruetta. Tasan kello 18:10 haukahti toimitsijoiden torvi ja matkaan laukkasi seitsemän ison luokan venettä. Audi Quattro ja Nauti ’n’ Nolla olivat molemmat aavistuksen liian innokkaita, joten veneet joutuivat pidättelemään ja laskettelemaan pitkin viivaa kohti poijupäätä. Tämä jätti lowinmentävän aukon Lowille ja kiepautimme viivalta rata-alueelle vapaissa tuulissa. Aivan venepäästä matkaan ampaissut Amelie yritti jyrätä Lowin yläpuolelta ohi, mutta pidimme päämme ja kurssimme ja kiskoimme Firstistä viimeisetkin nousukulma-asteet irti. Amelie totesi ohituksen toivottomaksi ja jättäytyi taakse.

Kärmisten nakkiportilla kupletin juoni oli selvillä. Audi kaasutti karkuun, Nauti ’n’ Nolla nautiskeli toisena ja Low kihnutti kolmantena. Samassa järjestyksessä taidettiin painella suoraan maaliin saakka.

Eipä siinä kisassa sitten paljon muuta tapahtunutkaan.

Ilma oli aurinkoinen ja keskituulinen. Siis aivan täydellinen purjehdusilma.

Ådholmenin rännissä oli huippukivaa kryssiä!

Spinnupätkä maaliin sujui niin hyvin kuin sen kolmestaan voi tehdä.

Kaikkiaan yliveto iltapuhde! Tulemme varmaan uudestaankin.

Tulokset

Mast walk by Team Low
Mast walk by Team Low