Taktiikkaa ja tekniikkaa

 

IMG_0073

Avareiden mainio ja ylen sivistävä koulutuspäivä antoi kimmokkeen tutkia, mitä uutta on talven aikana ilmestynyt iRegattaan. Tutultahan tuo markkinoiden parhaan hinta-laatu -suhteen omaava taktiikka-apsi näytti, mutta muutamia mielenkiintoisia lisäpiirteitä oli ilmestynyt. Silmiinpistävimpänä niistä lisäpiirteistä oli mahdollisuus käyttää Transasin weppikarttoja. Karttapohja antaa usein kovin humalaiselle taktikolle paljon helpomman yleisnäkymän ympäristöstä ja veneen suhteesta siihen.

Se nyt jäi epäselväksi, miten appsi noita karttoja muistiin latailee. Onko esimerkiksi mahdollista saada koko Suomenlahti välimuistiin ja käyttää siten vaikkapa Suursaaren lähivesillä pakettiverkon ulottumattomissa. No, ehkä iRegatan suurin hyöty tulee esille ratakisoissa ja lyhyissä saaristoseilailuissa mobiiliverkon peittoalueella. Jää nähtäväksi.

Se nyt kuitenkin on selvää, että tulevalla kaudella Team Lown vastanimetty long range -taktikon ranteeseen jesusteipataan joku tabletin tapainen laite.