Ennustuksia ja toteutumia

Ennustaminen on yhtä helppoa kuin veneen trimmaaminen nollatuulessa. Vuoden 2010 alussa julkaisin tässä blogissa kattavan katsauksen siitä, mitä Team Low touhuilee vuonna 2015. Katsotaanpa nyt, miten hyvä povari olin, ja ollaanko ennustuksien kanssa ollenkaan aikataulussa.

Tammikuussa vuonna 2010 ennustin seuraavaa:

 • Vuonna 2015 team LOW voittaa ylivoimaisesti ensinmäisen kerran Kopun Tiistiksen. Rata D, oletettavasti. Kristallipallo on aavistuksen mönjässä.
  • Done, voitto tuli jo vuonna 2012, mutta rata oli oikea. Radan arvaus ei nyt niin ihmeellisiä taitoja vaatinut, sillä 94 prosenttia Tiistiksistä ajetaan D-radalla.
 • Vuonna 2015 team LOW valloittaa Suomenlahden triplan, eli voittaa samana vuonna Emiksen, Suursaaren ja HTR:n, ORCissa tietysti.
  • Triplan valloittamisen kanssa ei aivan olla aikataulussa. Team Low on kyllä vetänyt läpi aivan uskomattoman intensiivisen talviharjoituskauden ja tulevana kesänä voitamme kaiken. Ainakin kaikki merkit ja lukuisat baaripuheet viittaavat siihen. Valitettavasti vain tripla jää saavuttamatta, sillä Low ei sattuneista syistä osallistu Emikseen tai HTR:ään kaudella 2015. Lowilaisia voidaan toki nähdä muiden veneiden miehistöissä.
 • Vuonna 2015 team LOW yliskiglaa ylimielinen hymy huulillaan Gotland Runtin muut osallistujat. Joku Wallenbergeista ojentaa jonkin sortin kupin ja Urheiluruutu tekee tapahtumasta kokoillan julmasti palkitun dokkarin. Kansa hurraa ja Team LOW ponnahtaa rahvaan suosikiksi.
  • Tämä on paha. Low ei tule osallistumaan Runttiin, mutta rahvaan suosikiksi ponnahdimme jo vuonna 2011. Urheiluruudun juttu on vielä tekemättä, mutta toisaalta valtava Youtube-suosio hakkaa kyllä muutaman minuutin TV-ajan. Wallenbergeistä en osaa sanoa mitään.
 • Vuonna 2015 team LOW voittaa vasemmalla kädellä styyraillen Cowes weekin, Fastnet Racen, Hobartin, ORCi maailmanmestaruuden ja Turkisregatan.
  • Logistiset ongelmat ja laiskuus luultavasti karsivat ulkomaan kisat minimiin, mutta ORCi-EM ja Turkisregatta löytyvät kisakalenterista. Eli ennustuksella on ainakin osittaiset mahdollisuudet onnistua.
 • Vuonna 2015 team LOW siirtyy politiikkaan, perustaa puolueen ja saavuttaa enemmistön eduskunnassa. Ensitöikseen Team LOW lainsäätää purjehduksen kansallisurheiluksi ja julistaa laittomaksi keskustapuolueen ja Seiskapäivän. Julistus aiheuttaa kansalaislevottomuuksia ja pohjanmaalla paikalliset LYS-aktiivit ottavatkin oikeuden omiiin käsiinsä ja muiluttavat rutinoivia Keskustapuolueen IRC-komissaareja Hailuotoon. Asiasta huolestunut Team LOW kieltää vastapainoksi kaikki muutkin poliittiset puolueet. Yllättävässä yhteisvastuullisuuden puuskassaan Team LOW nimittää Mauri Pekkarisen Avareiden puheenjohtajaksi. Ainoa puhdistuksista selvinnyt suhteellisen vapaa lehdistö (Turun Sanomat) spekuloi kiivaasti tupeeliimoista avomeriolosuhteissa.
  • Totnoiniin, Pohjanmaalla LYS-aktiivit ovat kyllä rähinöineet, joten tästä tullee itseään toteuttava ennustus. Elämme jänniä aikoja.
 • Vuonna 2015 team LOW puhdistaa Purjehtijaliiton änkyröistä, sossuista, oikeistosiivestä ja enemmistöseksuaalien asioita ajavien ryhmästä. Jäljelle jää kaksi Virosta muuttanutta siivoojaa. Team LOW nimittää kannattajiaan äkisti vapautuneille sangen hyväpalkkaisille positioille.
  • Tämä ennustus toteutui jo hyvän aikaa sitten, sillä Purjehtijaliittoa ei enää ole. Hiukanko hyvin ennustettu!?
 • Vuonna 2015 team LOW kieltää poikkeuslailla kaikki moottoriveneet. Huolimatta eräiden kansanosien nurinasta, kaikki moottoriveneen kerätään Team LOWn päätöksellä Sipoon Kaunissaareen ja poltetaan juhannuksena 2016. Hurraavat kansanjoukot ylistävät Team LOWn viisautta ja jatkavat normaalia Kaunissaaren juhannusta. Suullaan.
  • Lakimuutos on Suuren valiokunnan käsittelyssä. Palataan tähän asiaan keväämmällä.
 • Vuonna 2015 team LOW purjehtii maailman ympäri kuukaudessa, läpäisee golf-radan viidellä lyönnillä ja työntää korkeutta yli yhdeksän metriä.
  • Kim Jong-un on jo tehnyt nämä jutut, joten emme viitsi toistaa.
 • Vuonna 2015 team LOW poistaa alkoholiveron ja odottamattoman hellyyden puuskassaan subventoi kansalaisten juopottelua tarjoamalla kaikille täysi-ikäisille pakollisen viinakortin omistajille kupillisen ylikäynyttä kotiviiniä.
  • Alkoholiveron poisto kuulostaa rasittavalta ja Viro on ihan tuossa vieressä. Ennustus ei toteudu.
 • Vuonna 2015 team LOW esittelee ensimmäisen toimivan fuusiovoimalan. Samaan syssyyn esitellään ensimmäinen toimiva st-spinnu ja tasoitusjärjestelmä.
  • kolmasosa toteutui, sillä toimivan tasoitusjärjestelmän nimi on ORC. St-Spinnun kehittely on vielä kesken.
 • Vuonna 2015 team LOW lähettää retkikunnan Saturnukseen ja lanseeraa oikeasti toimivan anti-fouling -maalin. Pulisongit eli ns. ”pulsarit” julistettiin pakollisiksi, tosin ainoastaan miehille.
  • Tämä taisi olla semmoinen huumoriennustus. Muka toimiva antifouling-maali. Heh, kaikesta sitä nuorena ja tyhmänä viitsikin vitsailla.

Lopuksi, OIKEIN MUKAVAA JA ONNEKASTA VUOTTA 2015!

Tavataan radalla.

T: Team LOW