Kolme pointtia

(c) Piret Salmistu - Satunnaista kuvitusta, kun viimeisissä Tiistiksissä unohtui fotoja nappailla.
(c) Piret Salmistu – Satunnaista kuvitusta, kun viimeisissä Tiistiksissä unohtui fotoja nappailla…

#1. Ei ole kovinkaan hyvä idea yrittää paaralähtöä viivalla surffailevien styyraveneiden välistä. Tuloksena on huonoimmassa tapauksessa alimman veneen ”shit fan” –positio. Tähän ylitötöilyyn kun vielä lisää 4 solmun länsituulen ja Tiististen T-radan, niin lopputuloksena saa ajella paskoissa Melkille saakka.

#2. Vanha, rapeutensa menettänyt spinnu imee yllättävän paljon vettä kaatosateella.

#3. Mustot on ihan sitä varten keksitty ja ostettu, että niitä pidetään päällä sadesäällä!

Kauden Tiistikset on nyt kisattu. Kivaa oli! Kiitokset järjestäjille ja kisaajille.

5 kommenttia artikkeliin ”Kolme pointtia

 1. Tuo pointti 2. on aivan karmaisevan totta. Itse havahduin tuohon tylysti, kun Espoon GP ratakisan ekalla lenssillä heikossa tuulessa ja vellovassa aallokossa fliitin toka sija 200m etumatkalla kolmanteen vaihtui vajaa mailin lenssillä fliitin pökäksi. Veneitä meni meistä heittämällä ohi kahta puolen.

  Spinnu ei vaan vetänyt. Ei vaikka kuinka trimmasi tai miten leikkasi tuuleen. Mikään ei vaan toiminut. Spinnu vain heilui ja pumppasi puolelta toiselle veneen keinuessa aalloilla, kuin se kuuluisa m? sen mielipuolen p:ssä. Mitään ei ollut tehtävissä.

  Myöhemmin tuo purje vielä revittiin nostossa genoan hakaseen. Sellainen miehen mentävä reikä syntyi ja toinen kisapäivä oli vielä tuskaisena tiedossa. Otin purjeen kotiin ja laitoin sen läpimärkänä kuivuriin. Myöhemmin teippailin kuivuneen spinnun repaleet suhtkoht kohdilleen kahtapuolin ja teipit vielä varmisteltiin ompelukoneella siksakkia vetäen.

  Punnitus märkänä ja kuivana korjausten jälkeen räjäytti tajunnan. Tuon ohuen spinnukankaan kosteusprosentti oli HUIMAT 14% ja tähän ei ole edes laskettu mukaan korjaukseen käytettyjen teippien ja ompeleiden painoa!!!

  Seuraavana päivänä homma pelasikin jo kohtuullisen hyvin, kun tuuli hieman kovempaa, vanha aalto oli yön aikana kuollut ja spinnu oli KUIVA.

  Miten se Lontoon murteella todettiinkaan: The mass makes the difference.

 2. Sekä että. Se ei tainnut kuitenkaan olla pointti tässä jutussa…? Toisaalta kyllä tuo spinnu kuivurin täytti täysin, eikä kuivuria voinut jättää ”ohjelmalle” vaan sitä piti käydä pöyhimässä aika ajoin, jotta kuivuminen olisi edes jotenkin tasaista.

  Sitä en tiedä kuinka paljon tuo käsittely vaikutti purjeen mittoihin. Tunnetustihan tarkka kaveri pakastaa spinnunsa ennen mittausta saadakseen mitat minimiin…

Kommentointi on suljettu.