Tiistis 10 – Löysä

tiistis10_2

Lyhyenläntä pikareferaatti kauden tokapökästä Tiistaikisasta:

  • Sää: tuuli lounaasta 2-3 m/s, ilman kosteusprosentti ~60, rata-alueen päällä lojui stratocumulus.
  • Tiimi: keula-masto-pianisti-trimmeri-taktikko –Juha, isonskuuttaaja-pianisti-trimmeri-kellottaja –Mara
  • Vene: First 34.7 LOW
  • Rikitrimmi: veltto
  • Nestemäärä: vähäinen
  • Fliitti: 24 venettä
  • Rata: E-rata vastapäivään
  • Tulos: 4/24

Startti kisaan oli surkea. Low niistettiin venepäästä ylimääräiselle voltille ja radalle pääsimme viimeisenä veneenä. Heti starttiviivan jälkeen heitimme puhdistavan tikin paaralle ja nousimme ylimmäksi veneeksi. Käärmeluodon punaisella X-41 ”Xini Freedom” oli ylivoimaisessa johdossa ja X-332 ”Nauti n’olla” sekä X-99 ”X-Cape” turhan kaukana. Muut veneet kelluivat jossain siinä vieressä.

Kipparin kommentti: ”tää kisa oli täsä!

Kärmisten nakkiportille pääsimme yhdellä korjaavalla tikillä ja luikuttelimme kohti Ådholmenin ränniä Baltic 38 ”Viiman” vanavedessä. Ohkaisessa tuulessa ainoa taktinen päämäärä ja ohjenuora oli kuraföönien välttely ja tässä toimessa onnistuimmekin kohtuullisesti. Rännin kryssipätkällä ohitimme Nauti’nollan ja X-Capen ja väistelimme menestyksellisesti pikkuluokan veneet. Rönnkobbenin kääntiksen kierros sujui sukkelaan Finnflyer 36 ”Vindungenin” ja Viiman läähättäessä perälaudassa kiinni.

Vähäkätinen tiimi manöveerasi vanhan ja kulahtaneen toppispinnun taivaalle hyvässä rytmissä. Paremmilla kulmilla ajanut X-Cape ohitti Lown Rönnbuskenin kohdilla, mutta kostimme ohituksen rännissä oikein ajoitetuilla jiipeillä ja ajolinjoilla. Rännikilvanajon päätteeksi olivat suuresta luokasta edellä enää Xini ja Vindungen. Xini olikin sitten jo tosi kaukana, sillä keulassa vapaissa tuulissa kisan korkeimmalla rikillä on helppo tehdä eroa.

Kärmisten nakkiportilla ohitimme First 31.7 laivueen muodostaneet Miloun ja Senin. Milou yritti hiukan peitellä, Sen ei.

Loppupätkä maaliin oli tiukkaa riitsiä spinnu pinkeänä. Apparimopon villitsemä vindeksi näytti kryssikulmia, mutta yllättävän hyvin vanha valkoinen nailon jaksoi venettä kuljettaa.

Hieno sää ja hieno ilta!

tiistis10_1