First 31.7 LM – Kerrankin kertoimitta

first_lm1

First 31.7 luokkamestaruuskisojen tulokset.

Noordzeen Kipparin selvitys viikonlopun tapahtumista:

Jaahas, meriselitys…. Luvassa retro luokkikset eli viimeiset ennen SM-statusta. Tarkoittaa, että klubitakkiherrat ovat kaikessa viisaudessaan päättäneet, että OD- luokissa SM-statuksen saa, jos on 20 kalikkaa viivalla. Hieman kummallinen vaatimus varsinkin isommille köliveneille laman runtelemassa tasavallassa, mutta sitä saa mitä tilaa. Luokkaliitto oli päättänyt jo hyvissä ajoin, että ne veneet revitään viivalle, no excuse!

Jossakin vaiheessa mieleen hiipi epäilys, kannattaako lähteä tosissaan mukaan ollenkaan. Onneksi Lown ja Obelixin päällystöliitto sai taottua järjen takaisin päähän: luokkiksiin mennään vaikka mikä olisi. No, persut ei persettä jaa ja me ei luokkiksia väliin jätetä! Miehistö näytti hyvältä, mutta aavistuksen vajaalta mutta sisarvene Senin päällystöstä oli luvassa valtakunnallisesti ykkösluokan keula ja sain houkuteltua Saken Ramdatasta kuskaamaan pulkkaa! Sakke kun sai vielä puhuttua mukaan Teikan niin kasassa oli parempi jengi, mitä olisin voinut kuvitellakaan.

Reenaaminen on tunnetusti lahjattomien ja laiskojen laji. Meikäläinen kuuluu jälkimmäiseen lajiin, mutta se ei muuta sitä tosiseikkaa että kilpailualueelle siirryttäessä tehtiin ekat yhteistreenit ja sovittiin alustavat askelmerkit. Sakke ja Teikka taisi olla ensimmäistä kertaa 31.7:ssa. Sovittiin, että vedetään taktiikalla alku täysii ja loppua kohden kirraten.

En laiskuuttani  jaksa alkaa tekemään joka startista tiukkaa analyysiä. Lauantain keli oli kevyt ja mantereen puolelta hönkäillyt tuuli shiftailevaa ja hyvinkin reikäistä, startit hyviä. Eka lähtö meni ehkä hieman askelmerkkejä ja manöövereja hakiessa, mutta loppuun päin parantaen ja saatiin mukava tsemppi päälle. Tokassa lähdössä tulikin sitten paukku! Onneksi paukku, koska tuli käytiin hakemassa Kynde Seniltä mukaan (piti hakea jo tokaan lähtöön). Saunapäivän vikassa lähdössä mantereelta päin hönkinyt kevyt tuuli ja oikean laidan arvelu tuotti toivottavan poisheiton.  Lauantain staroja olivat Kumitursas, Jussi ja Jokke kaksinkäsin veti hienoa sarjaa, respect!

Sunnuntaille oli luvassa friskimpää tuulta ja tarkoituksena murtautua kärkeen. Ensimmäinen lähtö meni lähes nappiin viimeisellä ylämerkille saakka, jossa huomattiin spinnun fallin irronneen ja karanneen tavoittamattomiin. Toipumiseen meni liikaa aikaa ja työvoittona mitenkuten siedettävä kuudes sija, ilman ongelmia aika selvä kakkossija valui sormien välistä harmittavasti. Ekan ja tokan lähdön välillä ei ollut huoltohommilta liikaa aikaa hapen vetoon. Toka lähtö kolmantena maaliin, mutta Uhurun varastaessa kakkonen saldoon. Luokkisten vikaan lähtöön ei laskettu mitään pisteitä vaan lähdettiin täysillä, kaikki tai ei mitään, mikä on ihan oiken. Lähtö helvetin hyvä, ehkä aavistuksen liiankin hyvä eli oltiin ihan siinä ja siinä, oltiinko yli. Päätettiin kuitenkin, että se oli oikealla puolella ja vedetään täysillä maaliin. Hyvän purjehduksen jälkeen kakkosena maaliin, mutta oli sittenkin lähdössä aavistuksen yli. No, ei voi mitään, raja helvetin hyvän ja varaslähdön välillä on pieni. Perttu Penelopella otti voiton sunnuntain joka lähdössä ja jätti jossittelut minimiin! Jussi oli lauantain ja Perttu sunnuntain kurko.

Hoskille palatessa oli hyvä fiilis, ei voittoa mutta lähellä kärkeä. Samalla sovittiin, että samalla porukalla ensivuonna SM-statuksella kinkereihin parantamaan sijoitusta. Ehkä varustamo voisi satsata tiettyihin asioihin veneessä, we’ll see…

Kiitos miehistölle, kilpakumppaneille ja luokkaliitolle.

Mukana: @lowsailing,  @svenjauhe, Sakke, Teikka,  @kyntola

10 kommenttia artikkeliin ”First 31.7 LM – Kerrankin kertoimitta

  1. Onpa laiskaa sakkia nui desimaaliveikot. Täydellinen keli ja silti 5-6 venettä feidasi kisat. Miksi edes vaivautua ilmoittautumaan, jos ei viitsi seilata?

  2. Täytyy korjata, että allekirjoittanut kuuluu molempiin kategorioihin, lahjaton ja laiska. Mut ei haittaa, kun loppuporukka on Rautaa!

  3. Oliko tilanteenne noin hyvä sunnuntain ekassa lähdössä? Mehän olimme ylämerkillä pari veneenmittaa teidän perässä ja meillekin tuli spinnuongelma. Keulassa oli hajonnut lukko, johon spinnufalli laitetaan, jotta se pysyy genuan tieltä poissa. Saimme kuitenkin teitä nopeammin spinnun ylös ja menimme ohi. Mulla on kuvitelma, että ylämerkillä olimme sijoilla 3 ja 4. Maalissa olimme toisin päin 5. ja 6. Luulen siis, että meidän ohi meni kaksi venettä ja me ohitimme teidät. Tai oikeastaan ohi meni ainakin kolme venettä, mutta ainakin yhden kuittasimme takaisin lenssillä.

  4. Onkohan aika jo kullannut muistot, mutta mielestäni oltiin aika hyvissä asemissa ekan lähdön vikalle alamäelle lähdettäessä. Vedettiin pelkällä isolla ja entisen miehen sanojen mukaan: ”Jumalaut, venet lappaa ohi molemmilt puolilt”. No, en lähde kiistelemään, voit olla oikeassa.

    1. Semmoinen mielikuva mullakin on, että kolmantena lähdettiin alamäkeen. No, ei se tulos tuohon falliepisodiin ratkennut, ne suurimmat syypäät kuutostilaan olivat lauantain ja sunnuntain vikat lähdöt. Lauantaina ajelimme väärissä laidoissa huonolla venevauhdilla ja sunnuntaina oli se varaslähtö. Vaikka lähtö olisi ollut laillinenkin, niin varmuuden vuoksi oli vielä protesti päällä 🙂

  5. Ensin kaivataan rapoa ja sitten väärin kirjoitettu!
    Hyvin te veditte, ensi vuonna revanssi:)

Kommentointi on suljettu.