Tiistis 7 – Taktikoimaton

tiistis_7

Pikaraportti pikaisesta viikkokisasta:

Säätila:

Sää aurinkoinen, tuuli lounaasta 7-9m/s. Siis aivan loistava purjehduskeli.

Miehistö:

Keulassa @svenjauhe, mastolla @nmartti, pianistina @FIN11253 ja isopurjeen skuuttinyörejä repi @salevaara. Siis aivan loistava miehistö.

Lisäksi joku virkaheitto trattimies.

Rata ja viitekehys:

Vattulahdelta Rysäkarin kulmille ja takaisin. Siis aivan loistava ratavalinta. Veneitä starttialueella pyöri 22 kappaletta, mikä on aivan hyvä luku. Uusimpana tiistaiklubin jäsenenä paikalle ilmaantui Bavaria 35 Match Amèlie, joka kulki yllättävän valmista kisavauhtia.

Startti:

Lautakunta-aluksen vierestä X-99 X-Cape perän takaa ylimmäksi veneeksi. Arvosana startista 8-. Lievästi loistava startti.

Vattulahti-Melkki:

Sivutuulisudittelua, jossa kaikki veneet lätkyttelivät runkonopeuttaan. Ei suuria eroja eikä suuria taktisia oivalluksia. Melkillä Low oli hyvin ison luokan kärkiryhmässä.

Melkki-Rysäkari:

Reipastuulinen kryssipätkä Melkiltä Rysäkarille oli tämänkertaisen viikkokisan parasta antia. Vene tuntui nauttivan keskituulesta ja terävä aallokko kasteli manööverien hikeennyttämät laitagastit. Vajaa laitamassa ei mittareiden mukaan liiemmin tuntunut nousukulmissa tai spiideissä ja täystyöllistettynä retkipurjeena elämänsä viettänyt geekolmonen oli hyvässä iskussa. Taktisesti kryssipätkä ei sitten sujunutkaan aivan suunnitelmien mukaan. Parit viimeiset legit ennen Rysiksen kääntömerkkiä menivät jotenkin surkeasti ja jo ohittamamme veneet ehtivät lenssikäännökselle ennen Lowia. Taisimme ajaa laskevaan shiftiin tai jotain sentapaista. Reilun tunnin kisassa erhe osoittautui kohtalokkaaksi lopputuloksen kannalta.

Rysäkari-Melkki

Kääntömerkin jälkeen kaivelimme spinnun veneen spinnukellarista ja jossain puolivälissä legiä S5 nousi ylös. Aallot ja täysplattis aiheuttivat light-kiinalaisen, mutta onneksi vene ei lähtenyt totaalisesti tumpusta, ja koko episodista selviydyimme ison jiippaamisella. Parin lisäjiipin jälkeen olimme Melkillä, missä viikkasimme spinnakerpurjeen takaisin säilytyshutlaariinsa.

Melkki-Maali

Sivutuulisudittelua, missä ainoa haaste oli päästä jonkun hopotin (May) ohitse ja toisaalta pitää X-332 Nayti’n’olla takana. Molemmissa tavoitteissa onnistuimme, mutta tasoitusexcelöinnin jälkeen lopputulokseksi tuli hiukan vaivaannuttava kahdeksas.

Loppulauselma:

Kiva iltapurjehdus! Seuraavaksi sitten Tallinnaan rentoutumaan!

Tulokset