Merten salaisuudet, osa 117

https://vimeo.com/103020300

Pitihän sitä kalsarikännien seurauksena veneelle päätynyttä ruotsalaista alapesulaitetta, Scrubbista, kokeilla oikein tositoimissa. Kapistus on koottu parista aluminituubista ja jostain vanhasta pefletistä väsätystä pesuriosasta. Huolimatta karun pelkistetystä ulkonäöstä, osoittautui Scrubbis ihan käyttökelpoiseksi  laitteeksi. Läästimellä ylettyi hyvin hinkkaamaan pohjanpuolikkaan kerrallaan ja veneenkääntelyn jälkeen koko alapää oli puhdas limasta, näkeistä, simpukoista ja sellaisista.

IMG_0036

Eviin ei Scrubbis purrut, joten ne puhdistin ihan perinteisellä speedo-menetelmällä. Eipä siellä paljoa puhdistettavaa ollut. Ainoa havaittu huolenaihe oli muutamat ruosteläikät kölissä, mutta ne nyt ehtii tasoittaa vesihiomapaperilla ennen syyskauden arvokisoja. Vesihiomapaperihan toimii hieman yllättäen vedessä. Kuulemma.

Jälleen on näkki, tuo merten pieni vihulainen, kukistettu! Ainakin vähäksi aikaa. Eiköhän ennen syksyä vielä kertaalleen pääse listimään näkinpoikasia.

Kisakausikin saisi pikkuhiljaa alkaa, alkaa kyllästyttää nämä ainaiset pohjanoteeraukset.

2 kommenttia artikkeliin ”Merten salaisuudet, osa 117

Kommentointi on suljettu.