Dataa

TWS_TWA_PERF

Köyhän miehen NX2 Race -softan, iRegatan, tuottamasta datasta koostettu graafi. Kait tuosta jotain voi päätellä. Kyseessä on siis eilisen Tiistiksen aikana tehty nauhoitus.

Tarkempi analyysi tietysti edellyttäisi, että raakadatasta kaivaisi esille esimerkiksi kaikki  kryssipätkät ja tutkailisi osa-alueiden performance-lukujen suhdetta tosituulikulmiin.

Huomioitavaa, iRegatassa on ärsyttävästi määritelty performancen maksimiksi 100 prosenttia, vaikka olosuhteiden salliessa kuinka puskisi kovempaa. Performancella viitataan tässä tapauksessa siis polaareihin verrattua suoritusta. Jos ”päästään targetteihin”, eli tietyllä tosituulen nopeudella ja kulmalla saavutetaan veneen tavoitenopeus, niin performance on täysi sata. Vaikka ”piestäisiin targetit”, niin performance on edelleen pyöreät sata.

5 kommenttia artikkeliin ”Dataa

 1. Tervehdys

  Köyhä saa olla, muttei neuvoton. Eikö totta? Ymmärsinkö, että et metrin mitalla pysty mittaamaan pidempiä kohteita…?

  Onko tullut mieleen, että voisit siirtää origoa jonkun tunnetun siirtymän verran taikka käyttää skaalauskertointa. Yksinkertaisesti voisit kylmän viileästi lisätä siihen polaaridataan esim. 10% ”iRegatan Low skaala lisää”? Näin ”mitassa” olisi 10% lisää pituutta heti, joko aukenee peti? Siten kun ajat 90% performancella, niin tiedät olevasi jotakuin targeteissa. Jos kovempaa mennään, niin vielä olis 10% mittaa jäljellä. Yksinkertaistako?

  On kuitenkin on helpompaa skaalata dataa, kuin saada amerikkalainen softaohjelmoija ymmärtämään, ettei polaarit ole luonnon lakeja tai muuten ylittämättömiä, kuten esim. valonnopeus.

  1. Ei pöllömpi idea!

   Tutkiessani iRegatan asetuksia pisti silmään, että ladatun polaaritaulukon graafisessa esityksessä oli outoja piikkejä. Oliskohan softa ohjelmoitu peräti niin, että 100 prosentin ylityksen asetetaan uudeksi targetiksi!? Luultavasti tämäkin asia on kerrottu manuaalissa, mutta kuka niitä nyt jaksaa lukea…

   Niin tai näin, iRegatassa on hinta-laatu -suhde ihan kohdillaan. Käyttöliittymä on aika kökkö, mutta yllättävän paljon ominaisuuksia löytyy.

 2. Tervehdys

  RTFM (Read The Facking Manual) ja maailma pelastuu…:-). Se, että softa olisi itse oppiva oliskin jo aika paljon pyydetty. Jotenkin tuntuisi omituiselta. Eihän tuo softa tiedä merenkäynnistä tai aallokon vaikutuksesta surffeihin mitään…?

  1. Nonnih, manuaalista sekin asia selvisi:

   ”iRegatta can record polars for every knot of windspeed from 1 to 20 knots of wind. In the iRegatta Settings you can choose if you want to record your performance to modify the polars, of if you just want to use your current polars as they are.”

   http://www.zifigo.com/?q=node/644#nmeainput

Kommentointi on suljettu.