Tiistis 2 – Tahmea märkänä

IMG_0027_2

Vesi on vanhin voitehista väitetään. Tai vanha kansa väitti, mitä sitten vanhalla kansalla ikinä tarkoitetaankaan. Tulipahan todistettua tuokin nukkavieru lausahdus vääräksi totuudeksi kauden toisissa Kopun Tiistaikisoissa. Vettä oli veneen alla ja päällä ja miehistökin oli suhteellisen märkää, mutta ei se pursi sen liukkaammnin liikkunut kuin kitisevän kuivanakaan.

Vallitseva suursäätila oli kostea ja tuuli puhalteli jostain luoteesta 5-6 metrin puuskia. Ihan oiva keli, jos sen sateen olisi unohtanut. Yhtä kaikki, reipas ja kompetentti miehistö marssi paririvissä ajoissa veneeseen ja pikaisen nimenhuudon jälkeen vene irroitettiin yli 9 metriä syvän laguunin pienestä laiturista. Tehtävänjaon jälkeen selvisi, että keulassa taituroi tuttuun tapaan @kyntola. Mastovastaavana operoi @vtervo ja pianoa pimputteli spinlockien virtuoosi @FIN11253. Yleiskellujana pätevöityi @nmartti ja takapurjevastaavaksi istutettiin @salevaara. Ratin kääntelystä ja kommentoinnista vastasi @lowsailing. Oiva kombo kokemusta ja kokemusta. Ja intoa.

Matkalla Vattupoukaman lähtöalueelle kaivelimme tarvittavan purjekerraston esille. Houkuttelimme tovin uutukaista Black Mambaa kannelle, mutta purje päätti jäädä sisätiloihin vilkaistuaan kapyysin luukusta kosteannihkeää kevätsäätä. Maanittelu ei auttanut, joten revimme herkkusienikasvattamosta vanhan uskollisen, rujosti taffetalla pellitetyn, ykkösgeen esille. Purje toimi jälleen kerran erinomaisesti 6+ tuulissa, mutta alemmissa virtauksissa tehon puute oli huutavahko.

Starttialueella pyöri palttiarallaa saman verran veneitä kuin viikko sitten. Ison luokan keltaista muovikassia liehutteli kokonaista 7 venekuntaa, mutta pikkuluokka oli kutistunut kolmen veneen fliitiksi.

Kopukka oli paikoillaan ajallaan ja aluksen lipputangossa roikkui joku märkä ranskan lippua muistuttava kudos. Päättelimme lipun liittyvän ajettavaan rataan, mutta moista rataa ei kyllä löytynyt Kopun kuvallisesta rataohjeesta (vanhaa tietoa, nyt päivitetty). Siellä tekstipuolella asiasta taidettiin mainita, mutta lukeminen on rasittavaa, joten itse kisassa ajelimme summan mutikassa muiden perässä. Pieni aavistus kyllä siihen suuntaan oli, että kyseinen rata tekisi lenkin Tammakarin lähistölle. Vallitsevalla tuulella kisareitti oli vähän kuin vino nakkirata.

IMG_0028_2

Tasan kello 18:10 Kopukasta kuului paineilmatorven töräys ja Low hetkuteli Salona Geggon alapuolella liian kaukana viivasta. Poijupäästä First 35 ”Bianco” otti kelpo lähdön ja muut veneet seurailivat parhaansa mukaan. Pientä hienosäätöä startteihin vielä kaivataan ainakin Lown osalta.

Itse kisa tiivistettynä:

  • lyhyt lenssi apinaviitalle.
  • spinnu ylös
  • kiltisti jonossa spinnuajoa Tammakarin punaiselle jääpoijulle
  • muutama pienen luokan vene lähti ajamaan F-rataa Rysäkarille
  • ”alamerkillä” spinnu alas, jiippi ja neljällä vendalla maaliin
  •  aikaa kului alle tunti

Alamerkillä olimme vielä ihan mukavissa asemissa. Kärjessä laukkasi Geggo, mutta muu fliitti oli hyvin kasassa. Bianco ehti veneenmitan ennen Lowia jiippialueelle ja perässä puuskuttivat X-99:t X-Cape ja Rocky. Myös double-handed -luokkaan osallistunut FinnFlyer 36 ”Vindungen” oli samassa ryppäässä sotkemassa tuulia.

Neljän tikin matka maaliin olikin sitten tahmeampaa. Peltigee ei oikein tuntunut toimivan ja osan matkaa saimme ajella Biancon jätöksissä. Nousukulmat jäivät selvästi Biancon ja Geggon vastaavista ja takana tulleet äksätkin kirnusivat korkeammalle. Lown trimmeissä oli se vika, että jos geestä haki tehoja, nousukulmat jäivät onnettomiksi ja päinvastoin. Haimme sitten niitä nousukulmia, vaikka jälkeenpäin ajatellen olisi vaan pitänyt vetää vauhdilla ja koittaa vaikka inhaulata tehomoodissa olevaa geetä.

Maaliin lätkyttelimme Vindungenin peräpeilissä ja takana tullut X-Cape tuli aavistuksen liian nopeasti saman reitin. Edessä Geggo ja Bianco olivat kiikarimatkan päässä.

Niin tai näin, kaikesta huolimatta ihan kiva iltapurjehdus. Se on kyllä todettava, ettei Tiistiksiä oikein treeneiksi noilla manööverimäärillä voi laskea. Eli täytyy varmaan taas ennen arvokisoja käydä kerran treenaamassa. Rankkaa tämä tasoituspurjehdus.

Tulokset: 5/10


 

iRegatan suoltamaa analyysia siivottuna (poistettu kohinaa, siis jotain alle minuutin legejä):

•Leg 1 (startti-alamäki): Downwind, duration 1300, Performance 94 %

◦Starboard tack 1, duration 785, Performance 96 %

◦Maneuver 2, Loss 1.71 m

◦Starboard tack 3, duration 337, Performance 94 %

◦Maneuver 3, Loss -4.48 m

◦Starboard tack 5, duration 24, Performance 92 %

◦Maneuver 5, Loss 0.95 m

◦Starboard tack 7, duration 51, Performance 93 %

◦Maneuver 7, Loss -0.78 m

◦Starboard tack 9, duration 57, Performance 87 %

◦Maneuver 9, Loss 26.02 m

◦Port tack 10, duration 22, Performance 67 %

 

•Leg 2 (ylämäki-maali): Upwind, duration 2057, Performance 92 %

Port tack 1, duration 104, Performance 92 %

◦Maneuver 1, Loss 31.87 m

Starboard tack 2, duration 216, Performance 92 %

◦Maneuver 2, Loss 20.97 m

Port tack 3, duration 1002, Performance 92 %

◦Maneuver 3, Loss 20.21 m

Starboard tack 4, duration 101, Performance 91 %

◦Maneuver 4, Loss -3.70 m

Port tack 5, duration 623, Performance 92 %