Luku ja tulkinta

uusi_luku

Aina asiantunteva ja ajantasainen ORC VPP on generoinut Lown uuden klubi-kortin kaudelle 2014. Maagillinen kryptoanalyysissa käytettävä vakio on tällä kertaa 646,2. Kolmosluokkaan mentiin siis heittämällä, sillä raja-arvo 645,1 jäi vielä aika kauas.

Todennäköisesti ajamme klubikirjalla ainoastaan Pro Sailorin. Myöhemmissä kisoissa kellutusten ja varalaitamittausten tulokset ovat toivottavasti materialisoituneet aidoksi ja oikeaksi ORCi-todistukseksi.

Jos nyt kävisi niin ikävästi, että pikkuoravaluokka kärsii tulevalla kaudella anemiasta ja veneiden vähyydestä, otamme käyttöön toppispinnun ja genaakkeri ja siirrymme raakasti kakkoseen. Tuskin kuitenkaan näin, mutta sinäänsä on kätevää, että on vaihtoehtoja.

 

6 kommenttia artikkeliin ”Luku ja tulkinta

 1. Hyvin osuttu! Just rajan oikealle puolelle. Minäkin riemuitsin illalla urani ensimmäisestä ORC-mittakirjasta, mutta aamulla vähän hymy hyytyi, kun vertasin Chantalin paperia LOW:n lukuun. Joku menee nyt hassusti päin, kun Chantalin strategiset mitat ovat 638,1 / 1,24 ja LOW:n 646,2 / 1,27. No selvis ainakin miksi me on pärjätty Emäsalossa paremmin kuin hyvin… No voin lohduttautua sillä, että meillä on ainakin toistaiseksi Suomen nopein 31 jalkainen. Ja pysyä LYS-karkeloissa… Tulettehan Emäsaloon saamaan selkäänne 🙂 ?

  1. Molemmat vaan 2.luokkaan:) Pelkään pahoin sen jäävän pieneksi paitsi BOWilla jossa EM kärki toivottavasti paikalla. Chantalikin voisi pitkästä aikaa tulla kovempiin karkeloihin, viimeksi muistaakseni 2005 Hangossa Bowilla?!

   1. Chantal on sittemmin ollut kuivilla, Näsijärvellä ja kuivilla. Ostettiin se Helsinkiin syksyllä 2008. Venehän on kyllä erinomainen kisavene, mutta miehistö ei ole ihan yhtä tosissaan kuin alkuperäinen pyjamahousujengi. Me on pyöritty enemmän puulaakisarjassa. Purjeetkin on edelleen samat kuin silloin 2005, tai itseasiassa 2003… Jos joku haluaisi ryhtyä sillä tosissaan kilpailemaan, niin venehän on ollut jo jonkin aikaa kaupan.

  2. Jep, Noordzeellä lähdetään Emäsaloon parantelemaan parin vuoden takaista tulosta.

   Noin muuten kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan ORC-rankingiin. Kisat ovat tasaväkisempiä ja jokaisesta sijasta saa tosissaan taistella. Elikkäs ne retkeilijät pääsääntöisesti puuttuvat orkkikisojen osallistujalistalta.

   Lisäbonuksena on vielä se tosiseikka, että Orkin EM-kisat pidetään ensi vuonna Virossa, joten tällä kaudella on hyvä hieroa venevauhti kuntoon 🙂

  1. Nämä luokkarajat ja tasoitusluvut aiheuttavat sen ainaisen jaakobinpainin veneen virittelyssä. Käyttääkkö rajoitettua purjepinta-alaa ja muita kikkoja mahtuakseen jonkin rajan oikealle puolelle, vai tyytyykö kiskomaan mastoon niin paljon tyykiä kuin lompakko antaa myöden ja varastosta löytyy.

   Sinäänsähän on aika hölmöä tarkoituksellisesti hidastaa venettä, mutta onneksi nykyään pahimmista ylilyönneistä ja puuköleistä on päästy eroon. Suurimman pohdiskelun aiheuttaa lähinnä ratakisojen korostettu osuus kaikessa avomeripurjehduksessa. Tonkkabaanalla lähdön nopein vene on kiva ja ehdottoman tärkeä, mutta pitkissä avomerikisoissa asialla ei niin suurta merkitystä ole.

   Toisekseen, Bowilla olisi nastaa päästä samaan luokkaan virolaisten väli-Firstien kanssa, mutta Bowikin on nyt vaan yksi kisa muiden joukossa, eikä sille voi liian suurta painoarvoa antaa sopivaa luokkaa mietittäessä.

   Ans kattoo nyt kuinka tässä käy…täytyy hiukan testailla eri purjekokonaisuuksilla.

Kommentointi on suljettu.