Kameratesti

Purjehduksien videointi on kivaa. Vaikka laaduttomia kotipurjehdusvideoita ei juuri kukaan netissä katso tai pyytele, niin onhan niitä pätkiä ihan veikeää tapitella grogilasi kädessä tammikuisen räntäsateen kolistellessa kattopeltejä.

GoPro 2:n karvalakkimallilla on tähän saakka nuo filkat tullut kuvattua, mutta jotenkin kaukosäätömahdollisuus kuulosti niin kivalta ja hyödylliseltä, että semmoinen oli saatava. Vaihtoehtoina oli siis päivittää vanha GoPro uuteen kolmosversioon, missä on wifi-tuki ja siten mahdollisuus käynnistellä kamera kaukosäätimellä tai appsilla. Toinen, halvempi vaihtoehto, olisi ollut lisätä wifi-pack kakkoseen.

Venemessuilla GoPro-kauppias pyyteli Black Editionista yli 400 euroa, mikä tuntui aika roisilta hinnalta. Vaihtoehtoja tuntui olevan vähänlaisesti, mutta sinnikkään surffailun jälkeen kesän seilaussekoilujen taltiointiin löytyi GoPron halpiskopio, ISAW A3 Extreme. Kyseinen tallennin on spekseiltään suurinpiirtein samanlainen kuin GoPro Hero 3+ Black Edition, mutta hintaa on yli saturaisen vähemmän. Bonuksena ISAWn kiinnikeet ovat samanlaiset kuin GoProlla. Pitihän halpiskameraa (suhteellista) koittaa ja ensinäkemältä kuvanlaatu ja käytettävyys ovat aivan priimaa. Tai ainakin riittävää.

Video näyttää osin hiukan hölmöltä, sillä tulin klikanneeksi YouTuben ”Videosi näyttää heiluvan ja on muutenkin paska. Korjataanko?” -nappia. Esimerkiksi lyhtypylväs on ihan suora alkuperäisellä videolla.

Taas siis säästettiin ja näillä mennään. Jos kaikki omat ja lainatut kamerat laskee yhteen, niin on mahdollista, että jossain kisassa Lowiin ruuvataan 6-7 action kameraa tallentamaan purjehtijain toimia. Iskeekö ramppikuume?

2014-03-23 22.07.49
ISAW A3. Roikotin ei ole virallinen GoPro tai ISAW varuste, vaan autotallirojuista koottu ad hoc aerial cam -viritys. Tämä siis tiedoksi, jos joku epäili, mistä noin tyylikkäitä kamerarigejä saa.