Trimmivinkkejä kaudelle 2014

reppu

Miehistön toiminta on suurin yksittäinen komponentti venevauhdin usein höyryävässä kokonaiskeossa. Purjehtivan ryhmän käyttäytyminen ja toiminta ovat inhimillisen moninaisia ja tarkka kokonaisanalyysi edellyttää pitkällisen tuskaisaa, lähes ammattimaista paneutumista. Usein onkin helpompaa kehittää yksittäisiä ongelmaosa-alueita valtavan kokonaisuuden sijaan.

Eräs tärkeimmistä yksittäisistä suorituskyvyn osasektoreista on nestetasapaino. Saattaa kuulostaa yllättävältä, mutta esimerkiksi normaalissa parin tunnin viikkokisassa keulagasti voi kuluttaa – riippuen ympäristötekijöistä – helposti viisikin litraa nestettä, joten ei ole ihan samantekevää, miten nesteen tankkaus ja tyhjennys hoidetaan.

Yksikätisiä keulagasteja? Tyhjiä tölkkejä pitkin kantta? Jatkuvaa trafiikkia kylmäboksin ja maston välillä? Takakaiteella pyöriviä helikoptereita? Keltaisia kaaria mantookin yli?

Eipä hätää, nyt näihinkin suorituskykyä rassaaviin nestetasapaino-ongelmiin on tarjolla elegantteja, helppoja ja mielenterveydellisesti kestäviä ratkaisuja.

Tankkausvaiheen optimoimiseksi voi janoiset keulagastit varustaa Varustelekan juomarepulla. Kolmen litran rinkkaan mahtuu kätevästi yhden ratastartin tai puolikkaan Tiistiksen vaatima määrä gebardia. Juomarepulla varustetut gastit pysyvät kiltisti positioissaan ja keskittyvät oluen ruinaamisen sijasta purjehdustaktiikkaan ja trimmaukseen.

Nestetasapainon säätelyyn sisältyy myös ns. tyhjennysvaihe. Vakavammin kisailuun suhtautuvat harrastustiimit minimoivat tyhjennysvaiheen teippaamalla puolisukeltajan mallisen muoviastian, eli ns. sorsan, Musto MPX:n punttiin. Harkenin ja Spinlockin mallistoista löytynee kevlarvahvisteisia purjehdussorsia, mutta saman asian ajaa aivan hyvin Varustelekan ruotsalainen vähän käytetty sairaalasorsa, jonka hinnasta on venelisä höylätty pois. Todelliset ammattilaistiimit ja toisinaan eräät harrastetiimitkin keventävät maksimointi-innossaan myös sorsat pois, mutta tällöin on ehdottomasti muistettava käyttää keltaisia Mustoja tai Tena Comfort Extraa.

Näinkin yksinkertaisilla toimilla voit niistää useita sekunteja pois mailin purjehdusajasta, joten tipsit käyttöön ja radalla nähdään!