Kotikomposti kesäkuntoon

kuva

Kesäkuussa Lähteelän laiturissa kirjoitettu kunnostustarina, jonka jostain syystä unohdin julkaista…

Siestan keulavessa oli aallokossa hiukan epämukava kolo. Väli-firstin paskahuussi on vasta-aallokossa todella väkivaltainen paikka. Pohjan pauke lyö korvat sumeiksi ja päälle kaatuvat seinät jauhavat loppuruhon mureaksi. Auki unohtunut pohjaventtiili ja väljä tyhjennyspumppu eivät varsinaisesti piristä tunnelmaa lattialla lainehtivan liemen huuhtoessa nilkkoja.

Jabscon twist’n’lock on paskapumppu. Sillä pumpataan paskaa ja sen saa lukittua niin, että paskaa ei valu takaisin kulhoon pumppaamisen jälkeen. Normaalin paskapumpun vaihto Jabscon twist’n’lock paskapumppuun on paskamainen homma, mutta käsien ollessa valmiiksi paskassa septiviritelmän asennuksen jälkeen, ei duuni yllättäen tuntunut enää niin paskamaiselta. Siitä septistäkin tuli aika paska. Laitos on kasassa teipillä ja rautalangalla ja luultavasti ensimmäisen reilumman kryssipätkän jälkeen paskaa saa siirrellä pilssipumpulla.

Miksi muuten kaikki paskatankit on niin isoja. Etsiskelin aikani race-mallista 5 litran paskatankkia, mutta ei sellaisia missään myydä. Pienin löytämäni oli yli 30 litrainen. Siis kuka oikeasti tarvitsee yli 30 litraisen paskatankin?

Paskahommat saavat tällä erää riittää. Sinetöin paskahuussin jesarilla ja siirryn siisteihin sisähommiin. Puran vaikka salongin pöydät tai teen jotain muuta järkevää.