So Low carb

Yhdysvaltain toisen armeijakunnan ensimmäisen divisionaan sotilaat tähyilevät hunneja aurinkoisessa Sisiliassa.
Brittien XIII armeijakunnan 5:nnen divisionaan sotilaat tähyilevät hunneja aurinkoisessa Sisiliassa.

Olen tänä vuonna ollut niin kiltti kippari, että Joulupukki käväisi jo ennen juhlapyhiä raottamassa nyssykkäänsä. Kiireisenoloinen ja kitsas joulutyöläinen antoi ainoastaan yhden paketin, mutta lahja oli sitten sitäkin laadukkaampi. Paketista nimittäin löytyi tee-se-ihan-ite -tuneboard (tuneboard on ikäänkuin astrolabi, paitsi että sillä ei navigoida eikä se ole pyöreä).

Aika kivaa. Tuneboardit on kivoja.

kuva(28)
En malttanut odotella jouluun saakka, joten aloitin säädinlaudan väkertämisen per heti. Yllättäen hiilikuidulla kuiduttaminen oli helpompaa kuin perus-rowingin käsittely. Loimet pysyivät paremmin kuosissaan ja epoksin levittely onnistui helposti pehmeällä lastalla. Yleensähän noihin pieniin juttuihin saa pensselillä töpötellä hartsia. Ei siitä tuneboardin julkisivupuolesta ihan näyttelykelpoista tullut, mutta muutama hionta ja uretaanilakka pelastanevat suuremmilta ilkkumisilta. Väliaineena tekeleessä on eksoottinen suomalainen koivuvaneri. Ei ehkä kevyintä mahdollista, mutta tässä projektissa mentiin lujuus ja helppotöisyys edellä. Siinä tulevaisuuden hiilikuitupentrissä voi sitten kikkailla enemmän.

Selvennykseksi, tuohon palikkaan pultataan isopurjeen tuplatun hienosäätöskuutin kilkkeet kiinni. Osalla ei kait ole mitään oikeaa nimeä, joten kastoin sen tuneboardiksi. Ihan hyvä termi heiteltäväksi, jos on pätemisen tarvetta. Kuten purjehtijoilla yleensä on.

2 kommenttia artikkeliin ”So Low carb

  1. Aikas vaikea on hahmottaa tämä tekele sitloodassa työtään suorittamassa. Mutta jos homma lorottaa reidelle, tossahan on asymmetrisen skeittilaudan ainekset kasassa…

Kommentointi on suljettu.