Kisakalenteri 2014

2014OffshorerankingLogoBlue

Vaikka vuosi ei ole vielä edes vaihtunut ja loskaa valuu taivaan täydeltä talven tainnuttamien, selkä kyyryssä raahustavien purjehtijoiden päälle, niin kauden 2014 suunnittelu on jo käynnistetty. Avareiden sivuilta (ja Lown kisakalenterista) löytyvä listaus kisoista on ihan mielenkiintoinen. Mukana ovat vanhat tutut klassikkokisat ja yksi aivan upouusi konsepti.

Kausi alkaa perinteisesti ProSailorilla. Tai alkaa, jos vene on puunattu, puleerattu ja heitetty kalojen ihmeteltäväksi siihen mennessä. Kesäkuun alkupäivinä vuorossa on Weban tonkkakisa ja heti seuraavana viikonloppuna kauden ehdottomana kliimaksina Suursaaren kierros.

Heinäkuussa vene lojuu ja lepäilee laiturissa, sillä purjeita on turha kuluttaa turhanpäiväisillä lomareissuilla. Autolla pääsee helpommin Hankoon.

Elokuussa on jälleen tarjolla sprinttikisa Tallinnaan HTR:n muodossa ja heti perään samassa kaupungissa kauden kakkoskliimaksi, BOW. Tiedossa on tiukka viikko, jos heti HTR:n jälkeen jää Piritaan veneelle odottelemaan Baltic Offshore Weekkiä. Tallinnan katkon yhteystiedot kannattanee kaivella valmiiksi tai ainakin tallettaa Piritan AA-kerhon numero luuriin jotta BOWin ensimmäinen startti ei menisi aivan vispaamiseksi. Peruskuntokausi on siis syytä aloittaa ajoissa.

Syyskuussa on vuorossa perinteinen lownpieksentäkisa Henri Lloyd ja ORC-kauden päättää kisakalenterin uutukainen, kaksipäiväinen AMP Race Week Särkällä.

Kivaa!