Viikon firstivinkki

Kytkin

Firstin kattovalojen kytkimet voi korvata Partcon osalla KYT MS244 (1-NAPAINEN MINIVIPUKYTKIN, 2,85 EUR). Vaihdokkikytkimessä on alkuperäisestä poiketen kolme liitintä, mutta ylimääräisen voi käyttää vaikkapa punavaloviritelmään. Tuikussa on senverran tilaa, että joku värillinen teholedi mahtuu samaan pakettiin.

Motivaatio räpsyttymien vaihtoon on yksinkertaisuudessaan se, että suolavesi ja sähkömekaniikka eivät edelleen sovellu samaan lauseeseen. Veneen seitsemästä kattotuikusta ainoastaan yksi toimi ostohetkellä ja kompurointi taskulampun valossa on pidemmän päälle ärsyttävää.

6 kommenttia artikkeliin ”Viikon firstivinkki

  1. Meillä keulagastiliitto järjesti excursion Kiinaan ja tuliaisiksi saatiin parilla kympillä sellainen satsi ledejä, että FL:ssa ei enää hehkulangat käryä. Ajattelin piruuttani poltella niitä koko talven…

  2. Kolmeyksseiskassa valokytkimet on hieman erilaiset, sisävalot on kyllä aika lailla samaa kokoluokkaa. Ei näköjään ihan kaikki peruskomponentit ole vaihtokelpoisia.

    Mutta tuo Motonetin ledi on hyvä vinkki. Täytynee talven aikana vaihtaa kaikki tuikut sisällä.

  3. Edesmennyt Pertti ”The Purjehtija” Dunker totesi aikanaan, että: ”Sähkö + vesi on identtisesti epätosi.” Minä tähän aiheeseen liittyen taas jatkaisin mikä olikaan todisttava MOT!

    1. Vaihdoin kesällä yhteen tuikkuun ledin ja ihan samalta se valokeila minusta näytti. Ei nuo ledit varmaan ihan lukuvaloista käy, mutta muuten kyllä näkee tehdä sen mitä veneessä nyt yleensä iltaisin tehdään.

      Motonetissähän on myös 2 Watin ledejä samalla kannalla.

Kommentointi on suljettu.