9 kommenttia artikkeliin ”Torstis – Liika on liikaa

 1. No, jälkikäteen ajateltuna spinnun nostolla olisi edes saanut jotain äksöniä kisaan, tuollainen yhden vendan ja kahden jiipin purjehduskilpailu on vähän eräänlainen antikliimaksi mutta ratavaihtoehdoista kai ainoa mahdollinen vai pystyttiinkö C/D-radat vetämään myös toisinpäin (kryssi Melkin kapeikosta kun olisi ollut ehkä vähän hasardi).

  1. Joo, ihan äksönin takia yritimme nostaa spinnun kahteenkin kertaan. Jos olisimme vaan vetäneet ruskealla, niin sijoitus olisi toki ollut muutaman sijan parempi, mutta iltapuhde noin muuten liian tylsä.

   Hoskille vinkiksi, ensikaudeksi voisi määritellä muutaman ratavaihtoehdon lisää. Eipähän tarvitsisi aina ajattaa sitä B-rataa ja todennäköisyys kunnon kryssipätkälle kasvaisi. Kyllähän noita kiertomerkkejä Larun edustalla riittää. Sivutuulivesilinjakisat ovat hiukan poissa muodista.

 2. Hyviä rataesityksiä otetaan vastaan,toimita vaikka kölivenetoimikunnalle.
  Tuo B-rata toimii kohtuullisen hyvin siinä tavallisessa lounaistuulessa,mutta itä on hankala suunta. Ei Tokiota voi laittaa kryssimään Melkin portista.

  1. Melkin portti on tosiaan hankala kryssiä, mutta… Pitääkö radat jatkossa suunnitella yhden ylisuuren veneen kykyjen mukaan??

   1. No, se Melkin portti voi olla hiukan pienemmillekin veneille turhan haasteellinen, jos klunga on sopivasti kasassa. Lisäksi siinä on aina muutakin liikennettä, joten yleisen sovun nimissä väliköstä ei liene syytä kryssiä viikkokisoissa.

  2. No tuosta saammekin kätevästi teeman Team Lown jokatalvisille kehityspäiville. Keksimme kasan ratoja ja toimitamme ratakuvaukset kv. toimikunnalle arvioitavaksi. Tai pistämme ne ensin nettiin reposteltavaksi.

 3. Hoskin kannalta varmasti haastavinta on se että Länsisatama efektiivisesti estää tuon Pihliksen pohjoispuolisen alueen käytön rata-alueena mutta mitenkä olisi ns. modifioitu B-rata missä paluun sijaan tultaisiinkin alas Pihliksen pohjoispuolelta. Itätuulissa ko. rata toimisi ihan hyvänä kolmioratana. Toki siinä krossataan Länsisataman aukko, mikä voi olla kiellettyä (olkoonkin että tokihan esim. Henry Loydissä mentiin siitä ohi).

  1. Torstiksen B-radassa laivaliikenne on huomioitu niin, että väylän yli ei tarvitse mennä tietystä paikasta, vaan on koko pitkä suora aikaa ylittää se. Iltakisan haasteena on risteilylaivat, jotka usein lähtevät juuri kisan aikoihin.

   Mutta rohkeasti vaan ratoja suunnittelemaan, se on vaikeampaa kuin uskoisittekaan🙂

Kommentointi on suljettu.