Tiistis 12 – Luonnos ja suoritus

Kun kauden 2013 viimeisestä Tiistaikisasta ei paljoa kertomista jälkipolville jäänyt, niin katsellaan nyt vaihteeksi vaikka tylsiä kotivideoita.

Tulos: surkea

Syy: kun tietäis, mutta ilmeisesti kolmosgeetä ei kannata trimmata levyksi ja viimeistellä katastrofia inhaulerilla. Varsinkaan aallokossa. Itseasiassa päivän paras kryssipätkä osui kotimatkalla, kun tajuttiin hiukan löysätä skuuttia ja hauleria. Kauanko näiden samojen asioiden kanssa pitää tapella?

Elävää painoa ja lisäkäsiä hiukan myös kaipailtiin.

Mukana: Sampo ja Juha. Herroille tiedossa kauden päättäjäisissä erikoispalkintopullo esimerkillisestä osallistumisaktiivisuudesta.

Sää: idästä semmoinen 7-10m/s.

Purjeet: keulassa gee kolmonen ja osaspinnu. Taaempana isopurje.

Rata: F-rata Rysäkarille. Ei siis E-rataa.

10 kommenttia artikkeliin ”Tiistis 12 – Luonnos ja suoritus

 1. Otan osaa. Toivottavasti video ei kerro totuutta, vaan vääristäisi…:-). Startissa olette klungaan nähden kohtuullisen hyvässä vauhdissa ja päällimmäisenä veneenä määräämässä muille vendan paikan. Jotenkin ei vain kulkenut, kun alapuolen x99 veti korkeammalle ja kovempaa. Oli teidän onni, että tuo x:ä vendasi aika nopeasti pois paskottamasta teidän latua.

 2. Mielenkiintoisen näköistä leffaa. Me (Nauti n’ Nolla) nostatellaan tossa starttiviivalla teidån alapuolella olevaa X-99:ä piihin, ja siksi se ei oikein ens alkuun kulje.
  Vastatuulipoijua lähestyttäessä meillä hajosi vendassa (kohdassa 3:20) genoan vinssi, eikä saatu purjetta skuutattua vetoon. Siksi tuo alakautta väistö.
  Vielä kun olisi tätä leffaa pitempään, näkisi miten yksi gasteistamme heittää (hiivatin kalliin) Harkenin one-grip kammen veteen. Ihan yhdellä otteella. Ja spinnun laskussa toinen laskee myös koko fallin pois mastosta. Siksi ei paluupätkällä nostettu spinnua, vaan tultiin noilla kolmiomaisilla purjeilla byyriin, niinkuin tekin.
  Eli ei se meidänkään sijoitus varmaan kummoinen ole. Taidettiin silti voittaa teidät…😉

  1. Jep, täytyy kelailla, josko kammen upottamisesta löytyisi todistusaineistoa. Koko kisa tuli kyllä muistikortille, mutta videon muokkaaminen julkaisukuntoon on suhteellisen hidasta puuhaa.

   Melkin kohdilla ajelimme kryssikulmilla 7m/s tuulessa alle 5 solmun vauhteja, joten trimmitötöilyjen ohessa myös pinnamieheltä taisi unohtua se ensimmäinen sääntö: ”ensin spiidi, sitten höjdi”. Ajeltiin siis hitaasti ja ylös🙂

   Siirryimme kruisailumoodiin jo siinä spinnupätkällä Rysäkarille. Emme laskeneet edes genoaa spinnun virtauksien tieltä ja spinnu laskettiin varmaan maili ennen kääntömerkkiä. Loppu olikin sitten vaan ajelua.

   Ihan kivaa oli silti, ja jotain oleellista palautui taas miehistön kollektiiviseen muistiin. Siis onhan tätä touhua senverran kauan hinkattu, että kaikki mallit ja oikeat toimintatavat ovat kyllä tuttuja. Yleensä vain siinä vaiheessa, kun aneemisen vauhdin nostama paniikki iskee, kaikki opetukset ja kokemukset unohtuvat. Kumma juttu.

  2. Tuloksetkin näemmä tulivat ja juu, toki voitimme teidät tässä kisassa, mutta saitte kuitenkin sen verran pisetitä kasaan, että lopulillisessa rankingisssa näyttäisitte ohittavan meidät.
   Nauti n’ Nollan haaste teille:
   KoPun Karvalakkikisaan molemmat venekunnat hankkivat vähintään 0,7 litran rommipullon (ei mitään kuraa, Capatain Morgan tai vast.). Kisassa paremmin sijoittunut saa hörppiä molemmat. Tartutteko haasteeseen?

 3. Rohkenen esittää näkemyksiäni, sitähän varten nämä kommentointipaikat ovat…Tulimme teidän vanavedessä startissa hieman myöhässä. Jotenkin tuli tunne että ”pinchasitte” (/piinasitte) startin jälkeen aika pitkään. Toivoimme että olisitte hieman laskeneet, että molemmat olisimme saaneet vauhtia, mutta nyt molemmat jäimme seisomaan, vaikka teidän leen puolella oli hyvin tilaa kiihdytykselle. Meillä taas meni Jaakobin painiksi; laskiessa kurssia olisimme olleet LOW:n turbulensseissa ja vendat halusimme minimoida. Siinä sitten kärvisteltiin liian korkealla kurssilla. No, eihän tuo ratkaissut tätä kisaa ainakaan meidän osaltamme. Spinnuosuudella ajoitus meni pitkäksi molemmissa päissä. Emme saaneet spinnua ylös ajoissa, emmekä myöskään pois sitten millään. Se ratkaisi pelin meidän osaltamme.

  1. Kyllä, X-99 päälle yritimme, mutta ei onnistunut. Eli liian ylös yritimme vauhdin kustannuksella. Ylämerkin sijainnista oli myös pitkään epäselvyyttä.

   Urheasti Viima tuli Melkiltä maalisuoralle spinnulla.Taisi vaan Vattulahdella lyödä liikaa vastaan, ainakin päätellen edessä broutsailleista Albineista.

Kommentointi on suljettu.