First 31.7 Luokkamestaruus – Melkein hyvä

(c) Sailpix

Tulokset: www.hoski.fi/first

Sailpixin kuvia: http://sailpix.pp.fi/x99firstalbinxlm2013/

Kipparin meriselitys:

Melkein hyvä. Jotakin hyvää ja jotakin huonoa. Ei niin pahaa ettei jotakin hyvää. Ennakkoasetelma First 31.7- luokkiksiin oli jännittävä. Vanha kestomenestyjä Penelope on kilpaillut kuluvana kautena säästeliäästi ja muun fleetin taso on noussut kohisten. Ilmoittautuneita oli peräti 14, ei paha! Yhtään heittopussia ei porukassa ole ja vasemmalla kädellä hoitaen ei menestystä ole luvassa. Ainoa, mitä jäi kaipaamaan olisi ollut parin vuoden takainen mestari, Kumitursas.

Hyvää: Noordzeelle oli lupautunut jo hyvissä ajoin timanttiakin kovempi tiimi; Suomen First 34.7- liiton ykkösvene Lown kapteeni ja varustamon puheenjohtaja, First 31.7 Senin kapteeni ja varustamon puheenjohtaja, X ¾ Obelixin  kapteeni ja varustamon puheenjohtaja, Siesta 32 Annalivian kapteeni ja varustamon puheenjohtaja sekä legendaarinen keulamies Jace. Kokemusta ja osaamista oli siis veneessä rutosti.

Huonoa: Ainoat treenit, mitä ehdittiin porukalla vetämään, oli siirtymätaival Nuottaniemestä kisa-alueelle. Kaupungilla kierteli vielä huhuja Hoskin vahvan 31.7 fleetin armottomista treeneistä ja veneen virittelyistä kisan alla.

Kisa-alueelle ajellessamme totesimme lauantailta puuttuvan yhden laitapainon vaikuttavan siinä määrin veneen stabiliteettiin, että päätimme ripustaa keulaan G3:n. Kaikki muut näyttivät luottavan ykkösen voimaan. Tarkat muistikuvat siitä, mikä tilanne sattui missäkin lähdössä, ovat hatarat. Analyysi enemmän yleisellä tasolla ja mutkat suoraksi referoiden. Eka startti oli OK venepäästä, hyvä. Kryssit oli täydellinen katastrofi, meillä tosiaan ainoana veneenä kolmonen keulassa ja koko ajan mentiin aivan länässä hitaammin ja alemmas kuin kanssakilpailijat, huono. Lenssit meni loistavasti, vauhti oli läpeensä hyvä, manööverit menivät nappiin, hyvä. Lauantain tokassa lähdössä lähtöviivan ylitettyämme joku huomasi, että kaljat on loppu. Tämä ei antanut valinnan varaa, lippu perään ja Lauttasaareen ostoksille. Totta puhuen samassa rytäkässä spinnun kiskosta oli irronnut vaunu ja lentänyt mereen. Onneksi Lauttasaaren venetarvikeliikkeet oli auki ja juuri passeli vaunu sattui löytymään. Pentan pakoputki punaisena takaisin rata-alueelle ja ehdimme kuin ehdimmekin kolmanteen lähtöön. Kolmannessa lähdössä löytyi jonkinlainen ajatus kolmosella kryssimiseen, enemmän muotoa ja voimaa keulaan ja vene alkoi tottelemaan paljon paremmin. Lenssit meni edelleen hyvin. Kaikkiaan lauantain kolmannesta startista jäi hyvä maku, huonosta sijoituksesta huolimatta palaset alkoivat pikkuhiljaa loksahtelemaan kohdalleen.

Noordzee ajeltiin yöksi Hoskille Lown viereen niin oli veneilläkin hieman seuraa toisistaan.

Sunnuntai lupasi hyvin kevyttä keliä ja mukaan saatiin uutta tuoretta verta Jacen tullessa veneeseen. Ykköselle ei oltu ehditty hakemaan trimmejä ja takaraivossa kolkutti taas, että mennäänkö eka lähtö kryssitrimmejä hakien? No ei menty, lähtö oli luokkaa medium hyvä takarivistä vapaisiin vimpauttaen. Vene kulki kryssilläkin nätisti ja lenssivauhti oli edelleen hyvää. Oikein ajoitetulla jiipillä saatiin otettua muutama päänahka alamerkille tultaessa. Sijoitus huono, mutta koko ajan alkoi paremmin löytymään kaivattu kryssin venevauhti. Mahdollisuudet menivät yhteen huonoon ylämerkin kiertoon, tasaisessa fleetissä ei ole varaa virheisiin. Sunnuntain toka startti kuten ensimmäinen, vene alkoi kulkemaan  aina vain paremmin. Nyt se tuloksen kannalta fataali asia oli lenssillä auennut spinnun skuutti. Tultiin puoli lenssiä geellä ja veneitä lappasi ohi. Sunnuntain kolmas lähtö oli teknisistä syistä johtuen lähtö kisa-alueelta kohti Nuottaniemeä.

Luokka sai uuden mestarin Markku Kotisalo ja  Fun First, onnittelut koko venekunnalle! Toisena fleetin uusi vene Garce ja kolmas Penelope. Kolmen kärki oli todella tasainen ja erot pieniä.  Voittaneessa veneessä taisi olla mukana luokan mentori, Doylen Matt Hodgson? Hyvä homma, jos näin oli koska Matt sai varmaan uutta hyvää dataa 31.7 fleetista ja  saa edelleen kehitettyä luokkaa.  Hyvä maku jäi siitä, että venevauhti alkoi pikkuhiljaa löytymään. Huonoa on se, että onko luokkamestaruuskisat se oikea paikka mennä opettelemaan venevauhtia ja trimmejä? Jälkimmäiseen syyllinen löytyy joka aamu kylppärin peiliin katsoessa.

Kiitokset järjestäjille ja kanssakilpailijoille!

Jonkin verran luokka sai palautetta merkinkierroista ja säännöistä. Tämän tiimoilta järjestetään vielä koulutustilaisuus hoskilla.

4 kommenttia artikkeliin ”First 31.7 Luokkamestaruus – Melkein hyvä

  1. Hienot kisat! Luokka on tosiaan senverran tiukka ja tasainen, että veneitä lappaa armottomasti ohi, jos jää piihin ylämerkille🙂

    1. Jep, jai kaikki tämä tallentui FIN10380 ”navettakameraan” : )
      Tämän lisäksi jokunen protestinarvoinen tilanne tallentui kameralle. Protestit jäivät tekemättä, koska protestit eivät olisi muuttaneet sijoitustamme.

        1. Taisitte olla niin paljon meitä nopeampia / edellä ettei tullut lähellä piti tilanteita. Näin nopeasti duunireissulla eri foorumeita nopeasti lukien, et kai ole 31.7:sta luopumassa? Vai onko isompaa Firstiä kiikarissa?

Kommentointi on suljettu.