Venekeittiön kevyet juhannusherkut

ruokaa

Kesä ja Juhannus ovat huoletonta veneilyaikaa, johon kuuluvat juhlat ystävien seurassa rauhaisan ja tyynen lahdenpoukaman suojassa. Ihania ruokia, juomia ja seuraa.

Juhannuksena ei ole aina aikaa ja eikä haluakaan valmistaa täysipainoista kuuden ruokalajin arkipäivällistä. Tavallista ruokaisammalla lounaalla voi aivan hyvin korvata kevyemmän päivällisen, brunssin ja yöpalan. Erilaiset lämmitetyt leivät, pitkot ja paistokset sopivat hyvin venekeittiössä valmistettaviksi ja näin veneen kokkikin ehtii sitlooraan dokaamaan muiden vieraiden seuraan.

Jacen ranskalaiset lihavoileivät (4 kpl)

1 paketti paahtoleipää
1 purkki säilykelihaa
2 rkl luomutomaattiketchuppia
2 nakkia

Valmistus:
Poista kuoret säilykelihan ympäriltä ja viipaloi hyllyvä lihamöykky. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lado kaksi viipaletta paahtoleipaa, kaksi nakkia ja siivu lihaa pannulle. Paista kunnes liha pitää selkeästi ritisevää ääntä. Jos liha litisee, lämpöä on liian vähän tai pannu on väljä. Lopuksi syö nakit, sujauta lihantapainen leipien väliin ja asettele annos lautaselle. Koristele ketchup-soseella ennen tarjoilua.

Jos annoksesta haluaa juhlavamman, normaalin tanskalaisen säilykelihan sijaan voi käyttää ranskalaista le smack -tyyppistä säilykelihaa.

Ruokajuomaksi sopii esimerkiksi brasilialainen kuiva, keskihapokas ja viheromenainen valkoviini Fausto de Pizzato Chardonnay Pinot Grigio. Toinen hyvä juomavaihtoehto on kevyesti blandattu eurokossu.

Vinkki: lihaisan kerrosleivän voi koristella esimerkiksi kirsikoilla. Näin oksennuksen paikallistaminen ja siivoaminen on aamuyöstä helpompaa.

5 kommenttia artikkeliin ”Venekeittiön kevyet juhannusherkut

 1. Odotamme innolla LOWn keittokirjan julkaisua. Fiinit purjehduskeittokirjat on niin jo nähty. Toinen kirja-aihe olisi LOWn oma versio jo tuhannesta ”minun saaristoni”-kirjasta.

  1. Hyvä idea, Turun partiosissien satamakirjasen hengessä voisi gastiliittokin kantaa kortensa kekoon. Jos kirjoitan kuvauksen Espoon saariston helmestä, Gåsgrundetista niin kirjoittaako Jace kuvaelman legendaarisesta Jakomäestä (makean veden veneilijöille selvennys, Sipoon Kaunissaari)

   Veneilyterveisin Sinko setä

 2. Menikö lopussa tilkkasen liioittelun puolelle?

  Jotenkin on äärimmäisen vaikea uskoa, että LOW:ssa oksennukset siivottaisiin jo aamuyöstä.

  1. Uudessa Lowssa on uusi sisäjärjestysohjesääntö, jota kippari rannikkojägsterin baretti päässä valvoo…

   1. Mistä tuli mieleen, että kerran oli sisällissota lähellä jonkun onnettoman laatoittaessa veneen bissevaraston (50+ tölkkiä) pari tuntia pötsissä muhineella punaviini-hapankaali -sekoituksella… 🙂

Kommentointi on suljettu.