The Plan

Suunnittelu ja asioiden ennakointi on mahdottoman tylsää ja uuvuttavaa hommaa, mutta tavoistamme poiketen luonnostelin tällä kertaa hiukan taktiikkaa Team Lown tulevalle kevätretkelle.

Englannin kanaalissa on nettihuhujen mukaan liikenne vilkasta kuin viinakaupan drive-in -kaistalla, ja lisää vinssikampia ajattelun hitaasti pyöriviin rattaisiin heittelevät vuorovesivirrat, epävakainen sää ja alueelle sinne tänne ripotellut tuulivoimapuistot, kelluvat kontit ja öljynporaustornit. Muuttujia siis riittää, mutta alueella silliä troolaavat kalastusalukset eivät sentään kuulu yhtälöön, sillä niiden liikkeet ovat niin sattumanvaraisia, että ne on laskettava kategoriaan ”paska säkä” ja ovat näinollen kaikenlaisen ennakoinnin ulkopuolella.

Haasteellinen retki on tiedossa, mutta onneksi siirtomiehistön merenkulkutaidot ovat huippuluokkaa. Kippari on aikoinaan istunut vajaan tunnin saaristolaivurikurssilla ja loppumiehistö on hankkinut koko Suomenkin mittakaavassa merkittävän avomerikokemuksensa  mm. ruotsinlaivojen saunabaarista.

Ei hätää siis, näillä ja googlemapsilla mennään. Matkan edistymistä voi mahdollisesti seurata joko Twitteristä tai tästä blogista. Huonoimmassa tapauksessa Ylen uutisetkin saattavat mainita asiasta jotain.

bbb
Ns. ”missä me ollaan? ja ”kuka on pinnassa?” ovat suosittuja menetelmiä saaristoja koluavissa matkapurjehduspiireissä. Kyseisten menetelmien hyötyjä on vaikea nähdä tai keksiä.
ccc
Ns. ”biljardityyli” sopii autopilottipurjehtijoille. Tämä on helppo tapa edetä vaativissa olosuhteissa ja navigoinnista ei niin tarvitse välittää. Riittää, että muuttaa kurssia 45 astetta keulan kolahtaessa liitukallioon.
ddd
Ns. ”silmät kiinni ja pinna keskelle” -tyyli on osoittautunut toimivaksi metodiksi monissa alamerkkikahinoissa. Eteneminen on joutuisaa ja miehistö voi keskittyä muihin aktiviteetteihin.

4 kommenttia artikkeliin ”The Plan

  1. Kaikki varoitteli meitäkin kanaalin ruuhkista, mutta ei siellä mitään ihmeellistä ollut. Varsinkin inshore traffic zone oli ihan tylsä paikka ajella. Muutamat väistöliikkeet tehtiin lähinnä Hollannin suursatamien redeillä, kun virta painoi ja pimeässä ei aina tiennyt liikkuiko laiva vai oliko ankkurissa. Sekaan vaan, kyllä se siitä…

    1. Jep, tuo AIS-kartassa käytetty mittakaava vähän hämää. Suomenlahtikin näyttää ihan täyteen ammutulta, mutta aika harvoin Helsingistä Tallinnaan purjehdittaessa niitä laivoja bongaa. Lyypekin lahdella oli aikoinaan ihan sama juttu.

  2. Jos täysin ummikkosuomalainen edes mennyt ”The purjehtija” Pertti Dunker on selvinnyt noista vesistä, niin miksei Low:n porukka selviäisi? Kunhan vain muistaa, että on itse niin pienellä aluksella liikkeella, että on syytä väistää kaikkia muita aluksia, niin hyvä tulee. Lykkyä ja myötätuulta hakumatkalle.

    1. Pertti Dunckerin tarinat ja teot ovat ehtymättömän innoituksen lähde meille keski-ikäisille merten vapaudesta turhaan haaveileville wannabe-purjehtijoille!

Kommentointi on suljettu.