Rantakuntoon

kuva

Kevät. Aurinkoa ja lämpöä. Avoimet terassit ja talvitakittomat kulkijat. Leskenlehdet ja kesärenkaat. Koiranpaska ja aurinkolasit. Toimivat pakkelit ja maalit.

Vuoden ensimmäiset kesältä maistuvat päivät villitsivät myös maihin kahlitun s/y Meri-Mirrin. Veneen hinku vesille oli kova ja auringon kajossa välkehtivä kauniin ruskea Itämeri kuiskaili seireenin lailla poloisen Mirrin korvaan. Ymmärsin toki kaihon, mutta kärsivällisellä asiaintilan selittämisellä sain vanhan kisaravurin ymmärtämään, että tietyt asiat, kuten alapesu, on tehtävä ennen merikylpyä ja ensimmäistä purjehdusmatkaa. En ole aivan varma, ymmärsikö tai kuunteliko Mirri sanojani, mutta toistaiseksi ei lie karannut merille.

Itseasiassa normaali veneenkunnostuksen luoma kevätstressi on ollut poissa. Hiukan hämmentävää. Syynä varmaan se, että tällä kertaa agendalla ei ole pohjaremonttia tai foilien muokkausta tai muuta yleisremonttia. Normaali puleeraus, puunaus ja pohjan hionta saavat tänä keväänä riittää. Hämmentävää, mutta oikein mukavaa. Tähän olotilaan voisi vaikka tottua, joten nautiskellaan nyt tämä kevät, sillä ensivuonna palattaneen normaaliin päiväjärjestykseen.