Pohjoismainen yhteistyö – Nordiskt samarbete

srs_siesta

Uusi tasoituspurjehduskausi on alkamassa, joten vilkaistaanpa millaisia lukuja naapureiden satunnaislukugeneraattorit ovat suoltaneet.

Ruotsalaiset SRS-tasoituslukemat kesälle 2013 ovat hurjaa luettavaa, ja edelleen näyttää vahvasti siltä, että Siestalla kannattaisi lähteä koittamaan ja voittamaan Gotland Runttiin tai johonkin muuhun länsinaapurin tasuriherätysjuhlaan. Liekö sitten kotiinpäinvedosta kyse, kun kansainvälisesti tunnetuimman ruotsalaisen venesuunnittelijan tunnetuin – tai ainakin onnistunein – konsepti seilaa kilpailukykyisellä luvulla 1,140. Samaisen kynäilijän raapustama Inferno 31 kisaa tulevana suvena samansuuntaisella kertoimella 1,148. Ei huono sekään.

Norjalaisilla tasoitusihmisillä on nykyään joku ihme pirtelö, jossa tehosekoittimeen on heitelty ORCin VPP, vanha NORLYS ja pari turskaa. Muutaman pyöräytyksen jälkeen tuloksena on IRCiltä haiskahtava tasoitusluku. Yhtään Siestaa tai Infernoa ei mittakirjoista löytynyt, mutta esimerkiksi Larun kisaskenestä tutun First 31.7:n luvut pyörivät 0,92:n hujakoilla ja First 36.7:n luvut lähempänä ykköstä (~0,993). Lukujen erotus on samansuuntainen kuin kotoisessakin lyssissä.

Tanskalaisten Danish Handicap tasoitusnäkemyksestä ei myöskään löytynyt Siestoja tai vastaavia, mutta edellä mainitut pikku-Firstit mittaavat seuraavasti: GPH 594.6, TCC 1.203, TACIL 741.8, TACIM 587.6, TACIH 523.2, TAUDL 965.2, TAUDM 735.2, TAUDH  637.8. Sarjastahan suorastaan hypähtää silmille TAUDM:n erikoisen edullinen suhde TACIH:iin, mutta kannattaa muistaa, että sekä TACIL että TAUDH ovat perjantaikisoissa samanarvoisia, eikä TACIMkaan kovin kaukana laskennallisesta mediaanista ole. Aika jännää!

Ota näistä nyt selvää. Totuushan kuitenkin on, että riippuen kisan tuloksesta veneen tasoitusluku on joko täysin kohdillaan tai ihan päin persettä.

SRS
NORLYS

DH

7 kommenttia artikkeliin ”Pohjoismainen yhteistyö – Nordiskt samarbete

  1. Olen senverran taikauskoinen, että 34.7-jutut aloitetaan vasta siinä vaiheessa, kun kipon keula on naruilla kiinni Larun laiturissa… 🙂

   1. Koskas on uuden LOW:n laskettu olevan Larussa? Vai pitäisikö sanoa Sir LOW nykykotimaan mukaisesti 😉

    1. No, se varmaan riippuu kuinka hyvin siirtogastit jaksavat haikata ja trimmata (heti Solentissa kisamoodi päälle). Riippuu varmaan siitäkin, kuinka monta gastia karkaa Hampuriin humputtelemaan, mutta kesäkuun alkupäivinä toivottavasti ollaan Suomessa.

    2. Aika kiire tulee saada IMS-mittaukset tehtyä ennen Suursaarta ja BOWia! Onkos tuo muuten sitten Suomen ainoa 34.7?

    3. Ainakaan Googlailu ei tuottanut tulokseksi yhtään suomalaista väli-Firstiä, niin että olisko sitten ainoa. Lähialueilla Virossa taitaa olla muutama ja Ruotsissa sitten hiukan enemmän.

 1. Uskoisin, että LOW:n väkijuomille perso miehistö juuttuu Helgolandin humuun ja ehtii häppäräppä syysseilauksen starttiin…

Kommentointi on suljettu.