Vaihtoehtoja viikkokisoihin kyllästyneille

https://i1.wp.com/www.governorscup.co.za/wp-content/themes/atahualpa/images/GCLogo1.gif

Viimeisimmässä Yachting Worldissa oli mielenkiintoinen juttu Etelä-Atlannilla kisattavasta Governor’s Cupista. Jotenkin tavallisuudesta poikkeava purjehduskisa. Reitti on suoraviivaisesti Kap Kaupungista Saint Helenalle ja merellä saa killua semmoiset 1750 mailia. Kisan jälkeen on viikon verran normiröpöttelyä Helenalla, mutta jännä juttu on se, että halutessaan kisapaatin voi laivata takaisin Etelä-Afrikkaan suhteellisen edullisesti. Vene nostetaan linjalaivan kyytiin ja miehistö siirtyy buffetin puolelle. Samanlaista palvelua olen usein toivonut HTR:n jälkeisenä sunnuntaina Piritan satamassa.

Kisaan osallistuvat veneetkään eivät varsinaisesti mitään loistojahteja tai huippuunsa viritettyjä avomerikoneita ole, vaan tasoltaan pikemminkin paikallisia sundwindeja. No, ehkä koko kisa on enemmänkin rally-tyyppinen, mutta silti. Ei tarvitse olla suurta ja kallista alla ja yllä osallistuakseen. Riittää, että varusteet ovat kunnossa. Tämä pätee myös suomalaisiin ”avomerikisoihin”.

Dzonkkiriki ja Etelä-Atlantti kuulostaa ristiriitaiselta yhdistelmältä…

Lopuksi vielä näyte perinpohjaisesta gasti-ilmoituksesta: www.governorscup.co.za/crew…🙂

2 kommenttia artikkeliin ”Vaihtoehtoja viikkokisoihin kyllästyneille

  1. Pyydä piruuttas tämä gastikokelas SSSR:ään. Väittäisin, että viimeistään Kotkanportin kohdalla tulee pakottava tarve hypätä mereen…

    1. Juu, vaikka kuinka olisi pappismies ja raketti-insinööri, niin suomalainen toistoon perustuva alapäähuumori ja jatkuva viinanjuonti kyllä kypsyttäisivät hyppykuntoon alle 20 mailin:mrgreen:

Kommentointi on suljettu.