No voi jeeveli!

siesta_uus_lys

Mä kun jo niin toivoin.

Siesta 32 LOWn uutukainen LYS-luku kaudelle 2013 on edelleen 1,16. Ei siis 1,15 kuten kaikilla muilla Suomen, Ruotsin tai muun maailman Siestoilla. Aika eppaa ja masentavaa. Tämäkin vielä, eikö meitä ole jo tarpeeksi piesty? Onko nyt ihan pakko lyödä maassa makaavaa, potkia kasvoihin ja kasseille portsarin eteen lyyhistynyttä? Eikö pieni hitunen armoa ja empatiaa piristäisi LYS-asiamiehen päivää? Filantropiaa aamun mausteeksi ennen päivärupeamaa Supon kuulustelijana.

Mitä siitä, jos spinnu on hiukan normaalia kookkaampi tai miehistö keskimääräistä parempaa (kuten Lown tapauksessa on). Jos ORCi taulukosta löytyy GPH-luvulla nopeammaksi arvioituja Siestoja alhaisemmalla LYS-luvulla, niin jotain on maailmassa vialla ja väärin!

Taas yksi syy muuttaa Ruotsiin. Kansankodissa arvostetaan Södergrenin huippukyhäelmää 1,14 arvoisesti. Siinä on oikeanmukainen luku, sanoisin. Sosiaaliturvakin on parempi, joten aikaa joutilaisuudelle ja purjehdukselle olisi enemmän. Ainoa mutta suunnitelmassa on, että en osaa sanaakaan ruotsia. No, hoitunee tuokin ongelma, jos syö passinsa Arlandassa ja älyää hakea poliittista turvapaikkaa. Vapaaherran hakupapereihin voi tikkukirjaimilla raapustaa heti siihen tilinumeron viereen turvapaikan syyksi Suomen Purjehtijaliiton harjoittaman ankaran LYS-apartheid -politiikan!

12 kommenttia artikkeliin ”No voi jeeveli!

 1. Elämä ja tasoituspurjehdus on aina ollut epäoikeudenmukaista. MOT. Toisaalta olette itse ilmoittaneet ison spinnun julkisuuteen ja saitte tästä ”aiheellisen” varman päälle annetun ”rangaistuksen”. Totuuden torvi on vain TORVI, kuten tästäkin taas opimme. Saisi olla aika tarkka silmäinen, että tuon pienen mittaeron radalla huomaisi…?

  Toisaalta jälkeen ensinnäisen pussillisen olutta, tuskin tuokaan enää teitä niin kovasti vituttaa..?

  1. No on LOWssa syvempi peräsin, mutta muuten rikiltään ihan normi. Sisätilat eivät tosin muistuta normi-Siestaa ollenkaan, sillä kaikki sorkkaraudalla irtilähtevä on poistettu tai siirretty painonsäästön ja jakauman nimissä.

   Tuo 1,16 on varmaan ihan hyvä luku, ja onhan sillä pärjätty ainakin viikkokisoissa. Se nyt vaan on niin, että tasoituspurjehdukseen kuuluu olennaisena osana mittaluvusta kitiseminen🙂

   1. Niin, kun täällä pohjoisessa ajetaan toista Siestaa vastaan, joka on hallinnut luokkaa melko lailla suvereenisti. Aina välissä joku onnistuu sen toki voittamaan. Kisat ovat lyssillä. Lyssiä ajatellan iso voisi olla suurempi.

 2. Kyllä, Marellapa hyvinkin. Tulkaa käväsään täällä kisoissa? Näyttää, että teillä on kalenterissa sopivasti sen verran taukoa. Tarjoan bisset!

  1. Purren voisi liputtaa Ruotsiin ja kilpailla sikäläisellä luvulla – mitä sanoo säännöt?
   Veneen nimeksi Låg ja juomaksi mellania.

   1. Loistava idea, paitsi että reittaus menee joko suomalaisen LYS-taulukon mukaan, tai sitten pitää olla suomalainen LYS-todistus.

  2. Piti oikein katsoa kartasta, missä Oulu on. Sinnehän on Helsingista yhtä pitkä matka kuin Tanskan Bornholmiin? Suomi on aika iso maa.

 3. Niin, onhan se meglu hommassa huomattu, että Helsingistä Ouluun on pidemmästi, kuin Oulusta Helsinkiin. Rauhallisesti, kun tulee niin se 5-6 vrk suuntaansa. GR porukat varaavat siirtoon 3-4 vuorokautta.

Kommentointi on suljettu.