Pilkun jyystöä

-
VIHREÄ: suurempi TBS kuin 2012
PUNAINEN: pienempi TBS kuin 2012

 

ORC:n uuden VPP:n kylkeen on lyöty hyväksymisleima: www.orc.org

Piti sitten hetimiten koittaa, miten uusi ja uljas Orkin VPP kohtelee poloista Siestaa kaudella 2013. Generoin testimittakirjan viimevuotisilla mitoilla ja hetken odottelun jälkeen läpyskä ilmestyi ruudulle. Odotin uuden jäännösvastuskaavan tuottavan suuriakin muutoksia, mutta katin kontit. Kaikki muutokset mahtuivat toiseen desimaaliin, joten mirkulla kajuutan seinään maalattuja polaareita ei edelleenkään tarvitse rapsutella pois.

Hiukan huolestuttavaan suuntaan ne pienetkin muutokset sojottavat. VPP on siis sitä mieltä, että meidän pitäisi olla niinku nopeampia kevyellä (3m/s) kryssillä ja lenssillä. Haloo! Siis niinku ratakisoissa! Aikun kiva, johan tässä on jo useampi vuosi kitisty puuttuvan kellukelin vauhdin perään. Muutokset eivät nyt varsinaisesti helpota tulevan suven tekemistä. Taitaa olla taas pohjarempan paikka.

Kuin hyvitykseksi pläkäratakisojen tuleville selkäsaunoille VPP julistaa, että kevyellä sivutuulella ei tarvitse niin kovaa päästellä. Vastaavasti keskikelistä alkaen kaikilla tuulensuunnilla pitää sitten painaa tallaa ihan huolella.

Onneksi kaikki Siestan polaarimuutokset ovat keskimääräisiä, joten erot ja sijoitukset muihin tasurikiuluihin eivät ratkaisevasti muuttune. Valitettavasti taitaa olla niin, että ne sijoitukset edelleen ratkeavat pääosin purjehtimalla, eivätkä laskutikulla. Tai no, tätä mieltä olen tasan siihen saakka, kunnes ensimmäisen Orc-kisan tulokset tulevat julki…