Se tärkeä luku

635

Tulevan suven ORCi-luokkien GPH-rajat on sitten päätetty ja pöytään nuijittu. Se kauan odoteltu luku on 635,0. Ei muita lukuja. Tarkoittaa siis sitä, että pitkin Suomenlahtea lätkyttelevä ORCi-kisasirkus on jaettu ainoastaan kahteen luokkaan. Vanha ORC3 siirtyy historiaan ja vielä vanhempi ORC4 haudataan kansallisarkistoon heti siihen IOR-sääntökirjan viereen.

Sinäänsä hienoa, että kaikki Siestat ja muut muinaiset skandinaaviset pärekorit kisaavat jatkossa ORC2:ssa. Tämänhän voi ottaa jo jonkinnäköisenä ansiottomana arvonnousuna.

Mitäs muuta tästä radikaalista muutoksesta sitten aiheutuu? Ainakin se, että fliitit ovat isompia ja niistä keskivälin sijoituksista saa tapella entistä kovemmin. Mielenkiintoista on myös nähdä, ajammeko seuraavassa Suursaari-kisassa Kasuunin kautta ja montako kertaa poijuja Weban tonkissa ja BOWissa  kierretään. Etu- ja takahyvätkin ovat entistä ratkaisevampia purjehdittujen aikojen revetessä väkisinkin suhteettoman suureksi (esim. X-362 Sport vs. FE-83) .

Mielipiteitä? Emmä vaan tiedä. Ihan sama, näillä mennään.

Lisätietoja: www.avarit.fi/orkkiluku

5 kommenttia artikkeliin ”Se tärkeä luku

 1. Ei oikein tiedä, mitä mieltä asiasta pitäisi olla, mutta äkkiseltään tuntuu hurjalta lähteä skabaamaan reilusti alle 600:n veneiden kanssa. Toisaalta mitä sitten? Toisaalta sopiva kelimuutos voi tehdä huimia eroja suuntaan jos toiseen. Toisaalta kiva ajella fleetin häntäpään luvulla. Toisaalta isoilla on hirvee kiire ohi ja karkuun. Toisaalta ei mitään väliä…

  1. Juu, varsinkin ratastarteissa on aina vaikeata hitaalla veneellä, mutta ekan ylämerkin saa vastaavasti kiertää yleensä aika rauhassa :). Matkakisoissa voi sitten toivoa nousevaa tuulta tai kunnon etupläkää.

   Musta tuntuu, että kannattaa olla lössin hitain tai nopein, kunhan ei ole siinä keskijoukossa…

 2. Tähän on fiksu ratkaisu. 31.7 ja 36.7 OD – luokkiin siirtyminen! Ainakin 31.7 pökäsijoista kisaaminen on palojon hauskempaa. Omakohtaisia kokemuksia on!!!
  Jos 31.7 kisoja on tänä vuonna kuusi rankingiä niin avot muutamat tiistikset päälle ja se on siinä…

  t. Juha

 3. Mielenkiintoinen päätös, toivottavasti se perustuu muuhunkin kuin isoihin starttifleetteihin. Kevät meneekin miettiessä tätä linjausta, mukaan vai ei…

  1. Kannattaa kokeilla muutaman kerran?

   Eihän tämä tilanne hitaille veneille mitenkään uusi ole, aikaisemminkin ollaan oltu muiden jaloissa. Nyt vaan sillä erolla, että ne luokan ”uudet” 636-660 veneet häviävät vielä nopeammin horisonttiin.

Kommentointi on suljettu.