Päivä ja risukasa

IMG_0301

Katsokaas tarkasti tuota ylläolevaa otosta. Olenko ihan väärässä, vai pilkahtaako tuolta pilvenlomasta jo kevät? Siis tuossa vasemmalla, heti sen vinssikammen näköisen pilven vieressä. Kyllä se siltä näyttää. Kyllä se siltä tosiaan näyttää, että keväthän siellä kurkistelee ilkikurinen ilme kasvoillaan. Aikamoinen keppostelija!

Pahus, taitaa taas tulla armoton kiirus kevätkunnostusten ja kaikenmaailman virittelyjen kanssa. Eipä mitään, johan tässä on jo aikalailla kerättykin voimia talvihorrosta nuokuttaessa. Taas on tahtoa hinkata pohjaa ja kylkiä. Jälleen on tarmoa repiä painavia asioita veneestä kirpparille ja vilkuilla purjevarastoa kriittisellä silmällä. Puhtia riittänee myös jättöreunojen paklaukseen, uusien viinakätköjen suunnitteluun ja purjetrimmien opetteluun alan opuksista. Kiirettä kohta tosiaan pukkaa.

Tulevan suven kilpailukalenterikin on jo melkolailla selvillä. Ennen mittumaaria purjehditaan iso kasa mielenkiintoisia kisoja, joten toukokuun lopun ja kesäkuun alun viikonlopput ovat suhteellisen täyteen buukattuja:

  • 18.5 Stickan Wickström, LYS (saaristo)
  • 25.5 Emäsalo, LYS (arvaus ajankohdasta…)
  • 2.6 Weban tonkat, ORCi (rata)
  • 7-9.6 Suursaari Race, ORCi (avomeri)
  • 13-16.6 BOW, ORCi (rata + avomeri)

Suursaari ja BOW ovat niin lähekkäin, että Suursaaressa ei ole kyllä varaa repiä purjeita kappaleiksi. Täytyy siis tilanteen niin vaatiessa reivata hiukan aikaisemmin ja muutenkin himmailla.

Ratakisojakin on tulevan kauden ranking-sarjassa jälleen runsaasti. Ennen BOWin paanoja pääsee tonkankiertoa treenaamaan Weban poijukisaan. Lisäksi Syysseilaus on muutettu puhtaaksi ratakisaksi. Ihan kiva, sillä ratakisat ovat ihan kivoja. Pysyy syke yllä eikä miehistöä vaivaa joutilaisuus.

Kesälomien jälkeen kisataan sitten ne tutut syyskisat.

Kyl tää täst. Kevättä tekee.