Taas tärkeää pressuasiaa!

Kevytpressut ovat niin mielenkiintoisia, että jatkan vielä aiheesta.

Mitäpä tehdä pressunriekaleille telakointikauden päätteeksi? Seuraavassa pari ideaa.

Vaihtoehto 1: Rakenna lautta. Kevytpeitteestä väkerretty donitsilautta on yllättävän merikelpoinen kuljin. Klassinen donitsilauttahan on perinteinen saaristolaisten kulkuväline ja  ihan viimevuosiin saakka esimerkiksi Inkoon saaristossa on kuljetettu ihmisiä, tarvikkeita ja karjaa saaresta toiseen donitsilautoilla. Nykyisin yhteysveneet ovat pääosin korvanneet peitekellukkeet, mutta hyvällä tuurilla saattaa toisinaan vieläkin nähdä alkuasukasperheen meloman donitsilautan uljaasti lipumassa pitkin tyyntä Barösundin salmea.

https://i0.wp.com/www.perinnejousi.fi/keskustelu/files/img_1049_525.jpg

Vaihtoehto 2: Rakenna rantasauna. Kevytpeitteestä kyhätty rantasauna antaa mainiot löylyt ja saunan voi pystyttää joka saareen ja notkelmaan. Rakennusluvistakaan ei tarvitse niin välittää, sillä kylpemisen jälkeen saunan voi syöttää norpille tai muille ympäristön vesieläjille.

https://i2.wp.com/www.kiy.fi/Telttasauna14.JPG

No niin, eiköhän tämä pressuasia ole tarpeeksi perusteellisesti tullut käsiteltyä. On siis aika siirtyä muihin aiheisiin. Seuraavat kymmenkunta postausta tullevat käsittelemään talven ja lumen turmiollista vaikutusta purjehtijain psyykkeeseen. Itseasiassa mitään edes etäisesti järkevää tai lukukelpoista on turha odottaa ennen toukokuuta…