Karvanoppia Datsuniin

No tommosia täytyy hankkia! Ai miksikö? No emmää tiärä. Jos vaikka sais naamioitua skandin kisaveneeksi 🙂

Vakavammin, ainakin Antalin reijissä tuntuu barberikäytössä kitkaa olevan, joten tuskin tuokaan tekele normiplokin pyörivää liikettä kitkamittelössä voittaa. Painoa on kyllä mukavan vähän.

Hinnat Bennsillä alkaen 567 kurnua.

2 kommenttia artikkeliin ”Karvanoppia Datsuniin

 1. Samoja kokemuksia Antalin renkaista mullakin. En vaihtaisi yhtään plokia antalin renkaisiin missä on jatkuvaa liikettä ja/tai kitkasta oleellista haittaa. Mutta toisaalta esimerkiksi takastaagin taljassa ne toimi aika hyvin mitä nyt puolen kautta niilä ehdin vetään. Niissä oli ennakkoon multa huomiotta jäänyt erinomainen ominaisuus nimenomaan taljaa varten. Ne nimittäin pakkaantuvat tosi hyvin taljan auetessa, niinku rengas renkaaseen, kun taas plokeissa siihen ulkopuolelle jää vähintäänkin koko ploki. Alkuperäistä yhtä useammalla kaadolla se tarjoaa pelivaraa tilanteessa, jossa sitä ei ole lähtökohtaisesti yhtään liikaa.

  Vaikka neljä välitystä renkailla on löysempi ja parempi kiskoa kuin kolme plokeilla, niin olin minäkin silti vähän yllättynyt ettei paljas dynykään niistä sen paremmin luistanut.

  1. Juu, spinnuskuuttien barberit tuli rakennettua noilla renkailla. Muuten toimivat hyvin, mutta reippaammalla tuulella luun skuutti hirttää aika hyvin rinkulaan kiinni. Tai ainakin skuuttaajat väitti ja valitti kesällä niin, mähän en ole noihin naruihin liiemmin koskenut.

   Olisi tosiaan kuvitellut, että paljas dyneema luistaisi hyvinkin renkaiden läpi. No, eipähän tarvitse ainakaan sen reijän takia ostaa niitä viiden millin raakadyneemaskuutteja.

   Huolimatta osin negatiivisista reikäkokemuksista ajattelin silti kokeilla Antalin holea spinnupuomin alagaijassa. Tällä hetkellä gaijan välitys on toteutettu plokilla, mutta reikäkin ajannee saman asian. Tosin ratakisoissa ei olla edes aina käytetty alagaijaa. Barberit riittävät useimmissa tapauksissa.

Kommentointi on suljettu.