Jälkilöylyjä

ORCi MM-kisojen (tiistain?) ratastartti Archambault GS ”Mian” kannelta nähtynä. Kotitehtävänä voipi yrittää bongailla Siestaa, sillä samassa lähdössä oltiin…

9 kommenttia artikkeliin ”Jälkilöylyjä

  1. Ei se ainakaan Phoenix ollut, vene eri lähtöryhmässä. Tiistain ekassa startissa oli muutama varastanut, mutta muuten, ainakin tulosluettelon mukaan, kaikki pysyivät viivan takana. Voihan olla, että ko. vene otti vaan hyvän startin. Linjan keskellä fliitti roikkui aika paljon jokaisessa lähdössä.

   1. Väärin sammutettu:mrgreen:. Jonkun pitäisi kertoa niille, että keulaluukku on paljon kätevämpi.

    Tai no, kulkuluukkumenetelmällä saa painoa pois keulasta…aikoinaan Siestassakin laskettiin ja nostettiin spinnu kulkuluukusta, mutta purje tuntui aina takertuvan johonkin ja muutenkin touhu oli hankalan tuntuista.

   2. Joo ei ne varmaan ole koskaan kuullutkaan, että spinnun voisi laskea ja nostaa keulaluukusta…

    Tempossa laskettiin ja nostettiin kulkuluukusta ja nyt on radalla käytetty keulaluukkua ja muuten pääasiassa kulkuluukkua. Molemmissa on etunsa ja homma on venekohtaistakin, mutta en usko, että tuo on mitenkään ratkaisevaa menestyksen kannalta.

    1. Mistä sitä tietää, mikä ratkaisee. Huipulla erot ovat huippupieniä. ”The devil is in the details” tai jotain sen tapaista.

     Selvennykseksi, Lowssa ollaan vielä rakentelemassa niitä suuria linjauksia kuntoon🙂

   3. Pieni ero voi tietysti ratkaista, mutta en ole siis varma siitä, että hyvin suoritettu nosto/lasku kulkuluukusta on lainkaan hitaampi kuin vastaava keulaluukusta. Hitaammalla tarkoitan kokonaisuutta eli vaikkapa miten nopeasti vene menee välin 100 m ennen -> 100 m jälkeen merkin.

    Siitä sen sijaan olen varma, että patent3:n miehistö osaa nostaa myös keulaluukusta ja valinta nostaa kulkuluukusta on tietoisesti tehty.

 1. Aikaisemmin käytimme kulkuluukku -metodia ja teimme spinnuun n. 15 reikää / kausi. Yleisimmin spinnu tarttui vinssin ohjuriraudan ja kehän väliin. Kaudelle 2012 muutettiin nosto/lasku keulaluukkuun ja saldona reikiä nolla!!!

  1. En osaa hahmottaa millainen on vinssin ohjurirauta, mutta spinnun reitillä ei tietysti saa olla mitään terävää. Minä en ole koskaan tehnyt yhtään reikää spinnuun laskussa enkä nostossakaan. Ainoat reiät ovat tulleet edellisessä veneessä, jossa fokan hakaset joskus nappasivat spinnukankaan sisäänsä sekä kaidetolppa/vaijeri kulutti alahelmaan.

   MM-kisoissa sitten paranneettin saldoa kunnolla, kun saatiin spinnu tarttumaan fokan lattaan niin, että lopulta 11 m/s puuska repi molemmat liikit koko matkalta irti. Tuolla tosin ei ollut mitään tekemistä nostopaikan kanssa, sillä homma tapahtui spinnun ollessa jo ylhäällä. Jouduin väistämään reilusti toista venettä, kulma meni negatiiviselle ja sekä spinnu että fokka pyörähti etustaagin ympäri.

Kommentointi on suljettu.