Vetolaite. Lepo. Vetolaite – Pura ja kokoa!

Baileys, siideri ja muut homovissyt ei tosipurjehtijan suussa maistu. Sama pätee veneeseen. Jos syksyisen huollon yhteydessä vetolaitteen öljy alkaa muistuttamaan äklöttävää Baileysia, on syytä alkaa ryhtymään toimenpiteisiin. Team Low:n niksipirkka- alajaoksen ohjeet ohessa. Tällä kertaa koekaniinin osaan valikoitui vanha tuttumme, ranskalainen desimaalilukuvene. Vetolaitteena Volvo Pentan tyyppi MS25M, joka on Zeppeliinin säätiön tekeleitä, saksalaista tarkkuustyötä siis. Tehtävään ryhdyin laivaston konepäällystön perinteitä noudattaen ostamalla paikallisesta natsisiwasta Nobelaner merkkiset asennuskaljat.

Valmis paketti

Potkurin, sinkkianodin poistettuamme pääsemme käsiksi laakeripesän vetolaitteeseen liittäviin kuusiokoloruuveihin, jotka avattuamme saamme kopautettua potkuriakselin ja tiivistepesän irti. Tiivistepesän poistettuamme kopautetaan stefat ja kartiorullalaakerin ulkokooli pois pesästä käyttäen apuna sopivaa hylsyä (tässä tapauksessa 32 mm) ja vasaraa. Hyvien tapojen vastaisesti uudet akselitiivisteet ja O-renkaat hankin Volvon marmoritiskiltä. Tiivisteiden asentaminen päinvastaisessa järjestyksessä, apuvälinenä ruuvipenkki, sopivan kokoinen hylsy (tässä tapauksessa 36 mm) ja vasara, niin ja asennuskalja.

Stefa was here

Seuraavaksi tuijotusta akselinkaulalle, kun (ei jos) stefaf ovat kuluttaneet urat. Asian korjaamiseksi on olemassa kolme vaihtoehtoa 1) uusi akseli marmoritiskiltä á 520 EUR 2) Pinnoittaminen ja sorvaaminen, kustannusarvio 1000 EUR 3) kulutusholkkien asentaminen akselikaulalle, kustannus 73 EUR. Tässä tapauksessa valitsimme vaihtoehdon 3. Vinkin nerokkaasta menetelmästä tiimimme sai Venemestari- lehden artikkelista, olemme bisset auki!

Groovyt urat😦

Holkit SKF:n Speedi Sleeve mallistosta http://www.skf.com/files/344136.pdf tässä tapauksessa malli 99125. Asennustyökaluna vasara ja autotallin lattialta löytynyt kupariputken pätkä. Varmuudeksi hieman laakerilikitetta väliin ja holkkien naputtelu akselille ja asennuskalja kiduksiin.

Hienomekaaniset työkalut

Sitten ei muuta kuin koesovitus paikalleen, sattuu kuin isä äitin selkään!

Uudet hihat

Näillä eväin uskomme vetolaitteen öljyn säilyvän Jaloviinan värisenä. Ja asennuskaljat päälle!

2 kommenttia artikkeliin ”Vetolaite. Lepo. Vetolaite – Pura ja kokoa!

Kommentointi on suljettu.